Американський фонд опублікував раніше невідомий фрагмент інтерв’ю Стіва Джобса

00:00,
20 Червня 2013
1981

Американський фонд опублікував раніше невідомий фрагмент інтерв’ю Стіва Джобса

00:00,
20 Червня 2013
1981
Американський фонд опублікував раніше невідомий фрагмент інтерв’ю Стіва Джобса
Фонд збереження історії Кремнієвої долини Silicon Valley Historical Association опублікував раніше не відомий фрагмент відеоінтерв’ю Джобса. У ньому винахідник і підприємець оцінює власний вклад в історію.

Бесіда записана в 1994 році, коли Джобс очолював компанію NeXT, яку заснував після звільнення з Apple.

«Все, що я зробив у своєму житті, буде нікому не потрібним, коли мені виповниться 50», – говорить Джобс про створені ним перші персональні комп’ютери. Вже в 1996-му Apple придбає NeXT, Джобс отримає посаду радника Apple, а в 1997-му поверне контроль над Apple, очоливши корпорацію.

«У цій сфері ніхто не може похвалитися створенням фундаментальної роботи, на яку всі будуть спиратися протягом наступних двохста років: ніхто не напише картину і не побудує церкву, якими всі будуть насолоджуватися протягом багатьох століть, – відзначає Стів Джобс в інтерв’ю. – У цій сфері вся ваша робота буде через десять років безнадійно застарілою. Уявіть собі високу гору із викладених в декілька рівнів каменів. Ви брали участь у створенні одного з рівнів, але на вершині гори ніхто не зможе оцінити ваш внесок».

На базі інтерв’ю 1994 року у Silicon Valley Historical Association створили 60-хвилинну документальну стрічку Steve Jobs: Visionary Entrepreneur («Стів Джобс: підприємець-провидець»). Крім оцінки свого внеску в розвиток людства, у фільмі Джобс дає поради молодим підприємцям, зокрема, говорить про необхідність бути готовим до невдач, помилок і нових спроб.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Кадр з інтерв’ю зі Стівом Джобсом, 1994 рік.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду