Генеральний директор «Эха Москвы» коментує зміни у керівництві радіостанції

00:00,
22 Лютого 2012
1259

Генеральний директор «Эха Москвы» коментує зміни у керівництві радіостанції

00:00,
22 Лютого 2012
1259
Генеральний директор «Эха Москвы» коментує зміни у керівництві радіостанції
Минулого тижня стало відомо про позачергові збори акціонерів «Эха Москвы», на яких достроково склав свої повноваження діючий склад ради директорів радіостанції. Зі складу ради директорів вийшли Євген Ясін та Олександр Маковський, а також – на знак протесту – головний редактор «Эха Москвы» Олексій Венедиктов і його перший зам Володимир Варфоломеєв. Генеральний директор «Эха» Юрій Федутінов дав інтерв’ю-коментар «Новой газете».

Новий склад ради директорів буде затверджено 29 березня на зібранні ради акціонерів, повідомляє «Новая газета».

При цьому увійти до складу ради директорів запропоновано самому Юрію Федутінову. «Я входитиму до цієї ради директорів. Вони [«Газпром-Медиа» – MS] назвали мою кандидатуру», – розповів Федутінов РІА «Новости».

Відповідаючи на питання, чи був протест Венедиктова та Варфоломеєва логічним, або до цього протесту журналістів «підштовхнули», Федутінов заявив: «Бажання і протест співпали з усією стратегією «Газпром-Медиа» виводити журналістів із складу всіх рад директорів всіх дочірніх проектів. Хоча, як мені здається, у медійному бізнесі хто як не журналіст пояснить якісь ази професії фінансистам та юристам. Це у нас в «Эхе» так склалося, що я у темі. А в принципі генеральний директор зовсім не обов’язково повинен бути в курсі редакційної політики і всіх редакційних потреб».

При цьому Федутінов відзначив, що «представляє стару команду» і його погляди та стратегія голосування з різних питань всім відома.

Нові незалежні директори, за словами Федутінова, будуть «більш бізнес-орієнтованими і менш ідеалістичними».

«Однак, знову ж таки, це акціонерна боротьба. Потрібно розуміти: коли ми продемонстрували у грудні фантастичні рейтинги з кількості слухачів радіостанції, коли наш сайт майже подвоїв свою і без того немалу аудиторію протягом місяця – з точки зору споживача це різке посилення ЗМІ. З точки зору акціонера – різке послаблення, тому що у даний конкретний момент ЗМІ «Эхо Москвы» цікавило не з точки зору рейтингу та прибутків», – пояснив він.

Втім, коли бізнес співпадає з політичним контекстом, напрошуются логічні висновки. Федутінов цього не спростовує. «Звісно. Те, що це символічний акт – безумовно. Те, що це знак – безумовно. Те, що це знак не тільки нам, але й тим, кого ми не знаємо – теж зрозуміло», – погодився він.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Юрій Федутінов / РП
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду