Голова Союзу журналістів Росії прокоментував ситуацію навколо «Эха Москвы»

00:00,
15 Лютого 2012
1021

Голова Союзу журналістів Росії прокоментував ситуацію навколо «Эха Москвы»

00:00,
15 Лютого 2012
1021
Голова Союзу журналістів Росії прокоментував ситуацію навколо «Эха Москвы»
Всеволод Богданов поговорив із журналісткою «Коммерсантъ» про те, що відбуваєтьтся зараз із радіостанцією «Ехо Москви» та Олексієм Венедиктовим. Останній у своєму Twitter написав, що раду директорів залишив сам, а «питання про залишення ним посади головреда не стоїть».

Як відзначив у інтерв’ю «Коммерсантъ» Всеволод Богданов, подробиці цієї історії йому поки що невідомі, проте Венедиктов, на його думку, «фігура достойна» і настільки авторитетна у журналістиці, що «було незрозуміло, як можна Олексія звільнити від його радіостанції».

Щодо того, чи буде стояти питання про відставку Венедиктова, Богданов зауважив: «Я не вірю, що таке можливо, що таке відбудеться, тому що є здоровий глузд. Здоровий глузд полягає у тому, що «Эхо Москвы», звісно, пов’язане з Олексієм Венедиктовим, з його концепцією, з його манерою працювати та авторитетом – і імідж радостанції, він, звісно, вибудуваний Венедиктовим і ніким іншим».

Богданов додав, що «Эхо Москвы» можна назвати саме тим прикладом, коли журналістика виправдовує медійний бізнес. «Эхо Москвы» – рентабельна радостанція, ефективна у економічному плані. Приводу якось «причепитися», я вважаю, просто немає», – сказав він.

Також, на думку Богданова, гіпотези про зв’язок цієї ситуації і Путіна себе не виправдовують: «Я думаю, що Путін позитивно ставиться до «Эха Москвы», – пояснив журналіст, – і я категорично не сприймаю, що це могло йти від Путіна».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олексій Венедиктов / Lenta.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду