«Эхо Москвы» номінували на Нобелевську премію миру

00:00,
5 Жовтня 2012
1250

«Эхо Москвы» номінували на Нобелевську премію миру

00:00,
5 Жовтня 2012
1250
«Эхо Москвы» номінували на Нобелевську премію миру
Радіостанція і її головний редактор Олексій Венедиктов номіновані на Нобелівську премію миру, керівництво «Эха» поки не знає, ким була ініційована номінація, повідомляє BBC.

Як повідомив у своєму мікроблозі в Twitter Олексій Венедіктов, він дізнався про це з новин агентства AFP і колег з агентства Reuters.

Заступник головного редактора радіостанції Володимир Варфоломєєв зізнався, що вся редакція була «дещо розгублена», дізнавшись про номінацію.

Варфоломєєв теж зазначив, що не знає, хто був ініціатором, але припустив, що це може бути один з колишніх лауреатів цієї нагороди, якимось чином пов’язаний з Росією.

Раніше стало відомо, що голава Інституту досліджень проблем миру в Осло Крістіан Берг Харпвікен опублікував щорічний список потенційних лауреатів премії, серед яких фігурує російська правозахисна організація «Меморіал» та її засновник Світлана Ганнушкіна, а також радіо «Эхо Москвы» і її головний редактор.

Радіостанція «Эхо Москвы»  була заснована в 1990 році. Сьогодні «Эхо Москвы» здійснює цілодобове ефірне мовлення в більш ніж 40 містах Росії, СНД, США і країн Балтії.

В останні роки гості і журналісти «Эха» часто виступали з критикою на адресу російської влади. У січні цього року під час зустрічі з керівництвом російських ЗМІ Володимир Путін критикував радіостанцію за необгрунтовані атаки на владу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Wek.Ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду