Користувачі Facebook, на відміну від Twitter, більше довіряють новинам від родичів і друзів

00:00,
19 Березня 2012
1263

Користувачі Facebook, на відміну від Twitter, більше довіряють новинам від родичів і друзів

00:00,
19 Березня 2012
1263
Користувачі Facebook, на відміну від Twitter,  більше довіряють новинам від родичів і друзів
У щорічному звіті про Статус Новинних медіа (State of the News Media), який оприлюднено американськими дослідниками від Pew Research Center та Project for Excellence in Journalism, визначені відмінності у використанні соціальних мереж для отримання новин.

Як свідчать результати дослідження, соціальні медіа займають місце хоч і  важливого інтернет-джерела новин, проте лише «додаткового» - порівняно з  традиційними:   веб-сайтами чи пошуковими системами.

Зокрема, лише 9% дорослих американців використовують соціальні мережі «дуже часто» для пошуку новин. 36% відвідують цілеспрямовано новинні веб-сайти.

Фейсбук виявився більш популярним джерелом новин, ніж Твітер. Загалом, 7% респондентів зазначили, що читають новини у Фейсбук «дуже часто», у Твітері відповідно – 3%. За показником «читаю час від часу» Фейсбук отримала додаткові 19%, Твітер – 4%. 

Користувачі Фейсбук і Твітер використовують різні фільтри для відбору новин. Користувачі Фейсбук частіше за все натискають на посилання від друзів і членів родини (70%); «твітеряни» користуються ширшим набором джерел,  в тому числі  активніше залучають спеціалізовані новинні сайти. Також користувачі Твітера вважають, що без цієї соцмережі вони можуть пропустити важливу новину.   

Аудиторія Фейсбук включає в себе більшу частину аудиторії Твітера. 82% користувачів, які інколи читають новини з Твітера, також отримують новини з Фейсбук.

Однак, новинний контент з Твітера є більш унікальним, на думку користувачів, ніж з Фейсбук. Новини з Фейсбук можна легко знайти в інших джерелах.   

Користувачі Твітера більш мобільні і частіше використовують смартфони чи планшети для отримання новин. Зокрема, 64% користувачів Твітера читають новини зі смартфона, а Фейсбук – 47%.

Хто читає новини Твітер і Фейсбук. Суттєвої різниці в демографічному складі користувачів, які читають новини в соцмережах, немає. Більшість – це молоді люди від 18 до 29 років (у Твітері таких  39%,  Фейсбук – 37%), які є високоосвіченими. У Твітері більше читають новини чоловіки – 57%, в той час як на Фейсбук чоловіків 44%. Користувачі Фейсбук частіше мають дітей, ніж  твітеряни – 37% проти 29%.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
R-media
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду