Facebook хоче заборонити роботодавцям перевіряти акаунти робітників

00:00,
26 Березня 2012
1199

Facebook хоче заборонити роботодавцям перевіряти акаунти робітників

00:00,
26 Березня 2012
1199
Facebook хоче заборонити роботодавцям перевіряти акаунти робітників
Як свідчать дослідження, 40% роботодавців перед тим, як найняти робітника, перевіряють його профіль у соціальній мережі, а іноді вимагають паролі від акаунтів. Представники Facebook та юристи вважають це втручанням у приватне життя особи.

Роботодавці все частіше просять потенційних робітників надати їм паролі від акаунтів у соціальних мережах. Пояснюють це бажанням ознайомитися з характером та стилем життя особи.

Згідно з дослідженням  Eurocom Worldwide,  один з п’яти роботодавців відмовляє кандидату у працевлаштуванні після перегляду його профілю. Майже 40% опитаних компаній шукають співробітників через соціальні мережі.

Представники Facebook висловили невдоволення таким станом речей.

«Як користувач, ви не повинні відкривати комусь таку приватну інформацію як пароль, - зазначає керівник служби конфіденційності Facebook Ерін Іган (Erin Egan). -  Необхідно знати, що подібні вимоги – це порушення вашого права на зберігання паролю у таємниці». Ерік Іган  відзначає у  блозі, що Фейсбук захищатиме безпеку своїх користувачів шляхом залучення політиків та ініціації законодавчих змін.

Адвокати також стверджують, що вимоги паролей – це аморально та протизаконно. «Ви були б здивовані, якби, наприклад, роботодавець наполягав на перегляді вашої електронної пошти», - говорить адвокат компанії ACLU Кетрін Крамп (Catherine Crump).

Як повідомляє Reuters, сенатор штату Каліфорнія Леланд Йі  (Leland Yee) запропонував до розгляду законопроект, який забороняє керівникам компаній вимагати паролі облікових записів у потенційних робітників.  Сенатори інших штатів – Нью-Йорку, Конектикуту, за також планують порушувати це питання.

Джерела: Reuters,   IT web

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
News.com.au
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду