З «Большого Города» йдуть Дзядко, Рубінштейн та Акунін

00:00,
7 Червня 2012
1366

З «Большого Города» йдуть Дзядко, Рубінштейн та Акунін

00:00,
7 Червня 2012
1366
З «Большого Города» йдуть Дзядко, Рубінштейн та Акунін
Після того як стало відомо, що Філіп Дзядко залишає посаду головреду «Большого Города», із солідарності журналу вирішили залишити поет Лев Рубінштейн та письменник Григорій Чхартишвіли (Борис Акунін).

Прощальна колонка Філіпа Дзядко «Ситро, леденец и лесенка прощаются с вами» з’явилася на сайті «Большого Города» вчора ввечері.

«Останній рік ми з редакцією робили журнал так: скасували рубрикатор взагалі. Ми робили кожен номер як останній, а кожен наступний – як новий журнал, для нового випуску придумували свої правила і фокуси і виходили з історій, а не з колонтитулу. По-перше, це весело. По-друге, оскільки кожні два тижні у нас змінюється історичний період, то і журнал БГ повинен бути кожного разу зовсім новим. І було завжди у нас одне просте пояснення, що ж таке цей дивний журнал БГ – це журнал про те, що на часі, і ще це розмова з друзями. Так от, на часі – різного ступеня огидності зміни. І –  що важливіше – діяльне очікування змін на краще. Так все і буде», – написав Дзядко.

На питання Openspace, чи пов’язане те, що він залишає журналі, із політикою, Дзядко відповів, що у червні 2012 року в Росії все пов’язано з політикою, проте не обов’язково прямо.

«Журнал, яким його бачив і створював Філіп, був, безумовно, унікальним. Проте у такого видання, нажаль, не було шансів стати прибутковим, а отже акціонерам рано чи пізно довелося б його закрити», розповів видавець БГ Максим Кашулінський.

У вересні БГ вийде у оновленому вигляді, також буде перезапущено сайт, повідомляють «Ведомости». Команду журналу буде збережено, у ньому залишаться репортажі, соціальні та політичні теми, проте буде суттєво більше матеріалів про те, «що робити і як жити у місті», зауважив Кашулинський.

Очолить журнал Олексій Муніпов, нинішній шеф-редактор «Большого Города».

Лев Рубінштейн та письменник Григорій Чхартишвіли (Борис Акунін) припинять свій спільний з БГ проект, про що Рубінштейн написав на своїй сторінці у Facebook.

«Я і мій колега Григорій Чхартішвілі (Б. Акунін), з яким ми протягом деякого часу вели своє листування на сторінках журналу «Большой Город», із сумом повідомляємо про те, що ми припиняємо наш проект. Це наше рішення, як неважко здогадатися, безпосередньо пов’язано з тим, що його залишає головний (все ще) редактор Філіп Дзядко, з чиєї ініціативи цей наш проект і виник. Якими б причинами (зовнішніми або внутрішніми) не був мотивоване те, що він залишає журнал, ми не вважаємо правильним робити вигляд, що нічого не сталося. Можна, якщо завгодно, вважати це рішення знаком нашої солідарності з Філіпом», – пояснив це рішення Рубінштейн.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прощальна колонка Дзядко / БГ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду