Еритрейську радіостанцію Radio Erena три тижні «глушили» піратським сигналом

00:00,
5 Вересня 2012
1229

Еритрейську радіостанцію Radio Erena три тижні «глушили» піратським сигналом

00:00,
5 Вересня 2012
1229
Еритрейську радіостанцію Radio Erena три тижні «глушили» піратським сигналом
Розташовану у Парижі незалежну радіостанцію Radio Erena, яка веде мовлення на Еритрею, одну з найізольованіших у світі країн, три тижні перебивали піратськими програмами, повідомляють «Репортери без кордонів» (RSF). 

Arabsat, власник супутника BADR-6, який зазвичай транслює Radio Erena, припинив трансляцію 14 серпня, після того, як сигнал почали перебивати піратські програми.

Втручання у ефір Radio Erena розпочалося наступного дня після того, як зі столиці Еритреї Асмари надійшла скарга. У ній стверджувалося, що у інтерв’ю, яке транслювала радіостанція, ефіопський міністр інформації Берекет  Симон (Bereket Simon) «підбурював слухачів до актів насильства до представників еритрейського уряду».

Запис інтерв’ю, який «Репортери без кордонів» передали Arabsat, засвідчує, що це твердження було «необгрунтованим», наголошує медіаорганізація.

Супутникові передачі Radio Erena відновилися тільки 2 вересня.

«Те, що Radio Erena вилучили з ефіру – не тривіальне питання, – наголошують «Репортери без кордонів». – Радіостанція відіграє ключову роль, подаючи неупереджені новини, яких позбавлений цей народ. Ці новини відкриті  для всіх жителів Еритерії – опозиції, громадянського суспільства та  уряду. Тепер Radio Erena платить високу ціну за свою незалежність».

За Індексом свободи преси 2011-2012 «Репортерів без кордонів» Еритрея посідає останнє, 178, місце серед країн світу, випередивши Північну Корею і Таджикистан. Це – найбільша в’язниця для журналістів в Африці, і четверта –  після Китаю, Ірану та Сирії – у світі.  Президент Еритреї Ісайяс Афеворкі (Issaias Afeworki) фігурує у списку RSF «Хижаків за свободою преси»  (Predators of Press Freedom).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Рic2fly
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду