Україна – на 9-му місці за активністю у конкурсі «Wiki любить пам’ятки-2012»

00:00,
7 Вересня 2012
1205

Україна – на 9-му місці за активністю у конкурсі «Wiki любить пам’ятки-2012»

00:00,
7 Вересня 2012
1205
Україна – на 9-му місці за активністю у конкурсі «Wiki любить пам’ятки-2012»
Статистичні дані наведено у блозі конкурсу.

Сьогодні вранці жюрі конкурсу «Wiki любить пам’ятки-2012» отримали 1500-ту фотографію від користувачів з України.

В кадрі – садиба генерального судді Василя Кочубея у Батурині (Чернігівська область). Це єдина архітектурна споруда, яка добре пам’ятає Івана Мазепу, Пилипа Орлика, Кирила Розумовського, Івана Сірка, Петра Дорошенка та Семена Палія, зауважують організатори конкурсу Зараз у цьому будинку знаходиться музей.

За кількістю завантажених фотографій Україна наразі посідає дев’яте місце серед країн світу, відзначається у блозі конкурсу, і перше місце – серед країн колишнього СРСР.

Українських користувачів випереджають поляки, які мають вже близько 4,8 тис. фотографій, а також користувачі з Чехії (близько 2,2 тис. фото).  

Лідерство вже протягом декількох днів утримують іспанці – вони завантажили близько 7,5 тис. знімків визначних місць.

Долучитися до фотоконкурсу «Wiki любить пам’ятки-2012» можуть всі бажаючі. Для цього необхідно зареєструватися у Вікісховищі і завантажити фотографії пам’яток.

Організатори звертають увагу на необхідність зазначення правильного ID пам’ятки. Ідентифікаційний номер пам’ятки можна дізнатися у списку пам’яток.

Ідентифікаційний номер пам’ятки складається з 9 цифр, перші 5 з яких – код міста або району згідно з державним Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ).

Фотографії з невірним ID не будуть допущені до участі у конкурсі.

Міжнародний конкурс Wiki Loves Monuments був заснований 2010 року нідерландськими редакторами Wikipedia, які запропонували своїм співвітчизникам фотографувати пам’ятки культурної спадщини Нідерландів.

Ідея мала успіх – нідерландська Wiki отримала 12 тис. фото – і наступного року вже 18 країн вирішили наслідувати нідерландський приклад. У рамках ініціативи цих вісімнадцяти країн 5 тис. учасників завантажили більше 168 тис. нових фотографій. Фото були розміщені в статтях Wikipedia різними мовами світу.

Україна бере участь у міжнародному конкурсі Wiki Loves Monuments вперше.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Wiki loves monuments
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду