Українські програмісти перемогли у конкурсі Microsoft Imagine Cup-2012

00:00,
11 Липня 2012
1563

Українські програмісти перемогли у конкурсі Microsoft Imagine Cup-2012

00:00,
11 Липня 2012
1563
Українські програмісти перемогли у конкурсі Microsoft Imagine Cup-2012
Microsoft відзначила винахід української команди – рукавичку Enable Talk, повідомляється у прес-релізі компанії.

Перше місце у конкурсі студентських технологічних проектів Imagine Cup, що проводить компанія Microsoft, посіла команда програмістів quadSquad з Донецьку.

Команда представила на конкурсі свій винахід – рукавичку Enable Talk, яка трансформує мову жестів у вербальну комунікацію, тобто у «звичайну» мову, за допомогою 15 датчиків, що розміщені у рукавичці, Bluetooth та мобільного телефону. Винахід покликаний полегшити комунікацію з людьми, котрі страждають від порушень слуху.

Українська команда отримає від Microsoft приз у розмірі $15 тис.

Microsoft зауважує, що за даними ВОЗ, станом на 2004 рік у світі більше 275 млн. людей страждають від порушення слуху різного ступеню, 80% з них мешкають у країнах з низьким і середнім рівнем прибутків.

«Нас надихало те, що ми можемо допомогти нашим друзям, які мають порушення мови та слуху, спілкуватися так само, як це роблять всі інші. Imagine Cup – дивовижний досвід, і ми були раді бути тут і вчитися у справжніх фахівців», – розповів один з представників української команди Максим Осика.

Друге місце посіла японська команда Coccolo, третє – португальська wi-GO. Переможцями у номінації «Розробка ігор» стали таїландці TANG Thai (у підкатегорії «Ігри для Xbox/Windows») та американці Drexel Dragons (у підкатегорії «Ігри для телефону»).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Microsoft
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду