Маша Гессен стверджує, що не звільняла інтернет-редакцію «Радіо Свобода», а саме радіо переходить в інтернет

00:00,
21 Вересня 2012
1965

Маша Гессен стверджує, що не звільняла інтернет-редакцію «Радіо Свобода», а саме радіо переходить в інтернет

00:00,
21 Вересня 2012
1965
Маша Гессен стверджує, що не звільняла інтернет-редакцію «Радіо Свобода», а саме радіо переходить в інтернет
Інтернет-редакція російської служби «Радіо Свобода» була звільнена у четвер в повному складі. Новопризначений директор служби Маша Гессен заявила, що не має відношення до цього рішення, повідомляється на сайті «Радіо Свобода».

«Однак звільнені співробітники вважають, що автором цього кадрового рішення стала саме новий керівник», – зауважує «Радіо Свобода».

Своє здивування стосовно заяви Гессен висловила тепер вже колишній редактор сайту «Радіо Свобода» Людмила Телень.

«Мене дивує позиція знову призначеного директора «Радіо Свобода» Маші Гессен, котра заявляє, що вся ця розчистка території відбувається без неї і вона нічого не знає, і що всі рішення були прийняті без її участі. Я нерозумію, як професіональна та порядна журналіст і менеджер може приходити на таку посаду, якщо без її участі, без консультації з нею розчищюють усю платформу. Або це не зовсім правда – те, що говориться вголос», – заявила Телень.

Маша Гессен у своєму Facebook пояснила, що її покликали на посаду директора вже реформованої служби, а кадрові рішення приймалися до її вступу на посаду.

«У мене немає причин сумніватися у правильності ухвалених рішень: все, що мені відомо про процес ухвалення рішень, примушує мене думати, що рішення – правильні. Те, що вони прийняті не мною – всього лише історичний факт», – зауважила Гессен.

Між тим, сьогодні стало відомо, що російська служба «Радіо Свобода» припинить мовлення на середніх хвилях – і повністю перейде у інтернет. Про це інформагентству «Интерфакс» повідомила голова представництва корпорації «Радіо Вільна Європа» Олена Глушкова.

«Ми плануємо з 10 листопада припинити мовлення на середніх хвилях, оскільки цього вимагає законодавство Росії.

Серед наших засновників більше 48% іноземців, таким чином, ми не маємо права продовжувати мовлення в Росії в цьому діапазоні.

Наші юристи рекомендували нам таке рішення, щоб не порушувати російське законодавство, а ми завжди дотримуємося букви закону», – пояснила Глушкова.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Utro
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду