У світі вже більше 1 мільярда користувачів смартфонів

00:00,
18 Жовтня 2012
1193

У світі вже більше 1 мільярда користувачів смартфонів

00:00,
18 Жовтня 2012
1193
У світі вже більше 1 мільярда користувачів смартфонів
У третьому кварталі цього року кількість смартфонів, якими користуються у світі, вперше перевищила один мільярд, свідчать результати дослідження компанії   Strategy Analytics.

Кількість активацій смартфонів досягла 1,038 млрд пристроїв – за рік цей показник зріс на 300 млн (47%).

Як відзначає Strategy Analytics, це означає, що кожен сьомий житель планети придбав смартфон у третьому кварталі 2012 року.

Індустрії знадобилось 16 років, щоб досягти такого показника. Першим пристроєм, який назвали «смартфоном» став Nokia Communicator, представленный у 1996 році. Саме Nokia залишалась лідером на ринку смартфонів більше 10 років. А у 2007 році Apple презентувала перший смартфон iPhone.

У 2012 році на мобільні платформи Apple iOS і Google Android припадає абсолютна більшість активацій смартфонів, а популярність  Symbian і BlackBerry знижується.

 При цьому аналітики відзначають, що рівень проникнення  смартфонів досить низький – велика частина світу до сих пір ними не користується. Це створює перспективи для розвитку нових ринків найближчими роками: зокрема, найвищі темпи приросту аналітики прогнозують у Китаї, Індії та країнах Африки.

Експерти вважають, що досягти позначки 2 млрд. активацій ринку смартфонів вдасться вже в 2015 році. Автори дослідження також роблять припущення, що протягом наступних 5 років на ринку смартфонів будуть домінувати пристрої на базі Android і Apple iOS, однак  помітнішим гравцем можете стати Windows Phone від  Microsoft.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ru.publika
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду