Apple представила iPhone 5

00:00,
13 Вересня 2012
1147

Apple представила iPhone 5

00:00,
13 Вересня 2012
1147
Apple представила iPhone 5
Компанія Apple представила у середу в Сан-Франциско iPhone 5 – «більш легку, тонку і потужну» версію свого знакового мобільного пристрою.

Виконавчий директор Apple Тім Кук (Tim Cook) назвав презентацію «найбільш знаковою подією для iPhone з моменту створення цього гаджету», повідомляє Agence France-Presse.

Компанія назвала iPhone 5 «найтоншим у світі» – корпус телефону на 18% тонший за iPhone 4S, а сам пристрій на 20% легший за свого попередника.

Під час презентації, яка привабила величезну кількість гостей, голова маркетингового відділу Apple Філ Шиллер (Phil Sсhiller) охарактеризував iPhone 5 так: «Це – справжня перлина. Програмне забезпечення та інженерні технології, які використані у цьому пристрої, були  найскладнішим завданням з тих, що будь-коли поставали перед нашою командою».

Apple почне приймати замовлення на новий смартфон цієї п’ятниці, а з 21 вересня компанія постачатиме його на ринки США, Канади, Великобританії, Франції, Німеччини, Австралії, Гонконгу, Сінгапуру та Японії. До кінця року iPhone 5 продаватиметься у 100 країнах світу.

Мінімальна ціна пристрою для покупців із США становитиме $199, при умові дворічного контракту з оператором.

Під час презентації Шиллер також постійно звертав увагу на інноваційний дизайн смартфону.

«Коли ви тримаєте телефон, він повинен виглядати у вашій руці чудово, – відзначив директор з маркетингу Apple. – Саме  на це ми спиралися, розробляючи дизайн iPhone 5».

Описуючи широкоформатний 4-дюймовий (10 см) дисплей високої якості, він заявив: «Все, – що б ви не робили, – має прекрасний вигляд на цьому чудовому дисплеї».

Новий пристрій має процесор Apple A6, який, за твердженням Шиллера, удвічі збільшує швидкість завантаження веб-графіки, смартфон також працює з LTE-інтернетом, а «життя» батареї (головний об’єкт скарг користувачів) подовжено на термін до десяти годин.

Apple також обладнала гаджет власним картографічним сервісом, вдосконалила голосового помічника Siri та поглибила інтеграцію Facebook і програмного забезпечення iOS.

Згідно з прогнозами аналітика Morgan Stanley Кеті Хьберт (Katy Hubert), Apple може поставити на ринок до кінця поточного року від 48 до 53 млн. смартфонів iPhonе, і до 266 млн. – у  2013 році. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Apple
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду