Акції Apple втрачають вартість після кадрових змін у компанії

00:00,
1 Листопада 2012
1131

Акції Apple втрачають вартість після кадрових змін у компанії

00:00,
1 Листопада 2012
1131
Акції Apple втрачають вартість після кадрових змін у компанії
Акції Apple впали на біржі Nasdaq нижче позначки $600 після оголошення про відставку керівника розробки iOS Скотта Форсталла (Scott Forstall) та віце-президента з рітейлу Джона Броуетта (John Browett), пише Digit.

Західні ЗМІ назвали кадрові зміни наймасштабнішими з тих, що відбувалися у Apple протягом останніх десяти років. Хоча компанія оголосила про відставку своїх топ-менеджерів ще у понеділок, фондовий ринок відреагував на ці події лише у середу – оскільки в понеділок та вівторок біржа Nasdaq не працювала через ураган Сенді.

Вартість однієї акції Apple на закритті торгів Nasdaq у середу склала $595,32, що на 1,44% нижче рівня минулої п’ятниці. Зауважимо, що акції компанії не закривалися на рівні нижче $600 з липня поточного року. Вартість цінних паперів Apple продовжувала зменшуватися і на електронних торгах після закриття Nasdaq, дійшовши до позначки у $588.

Анонсовані кадрові зміни стали неочікуваним кроком для багатьох ЗМІ та користувачів Apple – на платформі iOS, за розробку котрої відповідав Форсталл, працюють мобільні гаджети компанії – продаж яких генерує вагомий відсоток виручки. Мережа рітейлу Apple, зокрема, фірмові магазини Apple Store, за які відповідав Броуетт, є важливою частиною купівельного досвіду прихильників Apple.

Разом з тим, Форсталл відповідав за створення власного картографічного сервісу Apple, котрий одразу ж після появи у складі iOS 6 став об’єктом критики через різноманітні баги та недопрацювання. ЗМІ також відзначають, що Форсталл нерідко конфліктував з іншими топ-менеджерами компанії, зокрема, з головним дизайнером Джонатаном Івом (Jonathan Ive).

Відтепер розвиток iOS відбуватиметься під керівництвом старшого віце-президента з програмного забезпечення Крейга Федерігі (Craig Federighі).

За розвиток карт Apple і голосового помічника Siri відповідатиме старший віце-президент з інтернет-сервісів Едді Кью (Eddy Cue).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Web-Mirror
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду