У Яндекс.Браузера з’явилася українська версія

00:00,
29 Листопада 2012
3791

У Яндекс.Браузера з’явилася українська версія

00:00,
29 Листопада 2012
3791
У Яндекс.Браузера з’явилася українська версія
Представлений аудиторії у жовтні браузер тепер має версію, створену для користувачів з України, повідомляється у Yandex Blog.

Браузер для українських користувачів має українську та російську мови інтерфейсу. Вбудований пошуковик вміє шукати з урахуванням регіону України, в якому живе користувач. Також у браузер інтегровано перекладач сайтів українською мовою.

Серед особливостей браузера – вміння відповідати на пошукові питання, наприклад, «10 гривень у рублях».

Також Яндекс.Браузер має режим «Турбо», який пришвидшує завантаження веб-сторінок шляхом стискання об’єму даних – таким чином, як відзначають розробники, за допомогою браузеру можна відносно швидко відкривати сайти навіть при низькій швидкості інтернету. Крім цього, подібна технологія дозволяє економити трафік – вміст сторінки стискається на серверах «Яндекса» до 75%.

Завантажити український браузер можна на сторінці української локалізації, необхідна мова (українська чи російська) обирається за допомогою піктограми у правому верхньому кутку сторінки.

Компанія «Яндекс» представила свій браузер 1 жовтня на технологічній конференції YaC у Москві. Серед особливостей свого продукту розробники вказали ультрамінімалістичний інтерфейс та поєднання адресного і пошукового рядка. Браузер працює на WebKit (як Chrome та Safari), задіяні також оболонка Chromium і технологія компресії трафіку Turbo, розроблена компанією Opera, інтегровану у браузер антивірусну систему створено у «Лаборатории Касперского».  

У Яндекс.Браузер вбудовано функціонал для перегляду PDF-файлів, а також Adobe Flash Player. Браузер інтегровано з сервісами «Яндекс» – поштою, перекладачем, хмарним сервісом та пошуком, проте використовувати можна Google та інші пошуковики.

Крім Windows «Яндекс» випустила версію браузеру для Mac OS X, завантажити її можна на офіційній сторінці браузера.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: MediaSapiens.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду