«Яндекс» випустила програму, що дозволяє контролювати зміни у налаштуваннях браузерів

00:00,
22 Квітня 2013
1233

«Яндекс» випустила програму, що дозволяє контролювати зміни у налаштуваннях браузерів

00:00,
22 Квітня 2013
1233
«Яндекс» випустила програму, що дозволяє контролювати зміни у налаштуваннях браузерів
Компанія «Яндекс» випустила програму «Менеджер браузерів», яка дозволить попередити небажані зміни у налаштуваннях браузерів користувача, повідомляється у Yandex Blog.

«Менеджер браузерів» не дозволяє змінювати налаштування браузерів без відома користувача.

«Є програми, які під час встановлення змінюють налаштування ваших браузерів: домашню сторінку, пошук і сам браузер за замовчуванням. Іноді розробники попереджають про зміни і дають шанс зняти галочки, а іноді програма діє мовчки, і користувача чекає сюрприз після наступного запуску браузера», – пояснюють розробники своє бажання створити подібний продукт.

Менеджер працює наступним чином: користувач інстулює програму і зазначає, на які зміни і як слід реагувати. Якщо сторонні програми раптом захочуть змінити, наприклад, стартову сторінку, «Менеджер браузерів» одразу повідомить про це і запропонує повернутися до попередніх налаштувань.

Менеджер також контролює зміни у системному файлі hosts. У ньому можна прописати, який сайт відкривати за тією чи іншою адресою. Зловмисники можуть змінити цей файл, щоб направити користувача з популярних і безпечних сайтів на шкідливі ресурси.

Сама програма нічого не інсталює та не пропонує інсталювати, завантажити менеджер з українським інтерфейсом можна тут.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Tech Stream.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду