Онлайн-трансляції на «Дожде» стануть платними

00:00,
23 Квітня 2013
1330

Онлайн-трансляції на «Дожде» стануть платними

00:00,
23 Квітня 2013
1330
Онлайн-трансляції на «Дожде» стануть платними
«Дождь» першим з російських телеканалів розпочне надавати платний доступ до онлайн-трансляцій, повідомляє газета «Ведомости» з посиланням на генерального директора каналу Наталю Синдєєву.

Крім онлайн-трансляцій платним стане доступ і до повних онлайн-версій авторських програм («Парфенов», «Госдеп», «Господин хороший» та інші), повідомила Синдєєва. Платну модель, за її словами, буде введено у найближчі місяці.

Як відзначають «Ведомости», «Дождь» першим із російських каналів робить платним онлайн-доступ до свого контенту. До цього подібна схема використовувалася російськими телеканалами лише під час трансляції футбольних матчів – платний онлайн-доступ до них надають «НТВ плюс» і «ВГТРК».

Близько 10% виручки «Дождь» отримує за рахунок дистрибуції, решту дає реклама, при цьому 15-20% рекламних прибутків припадає на сайт, розповіла Синдєєва. «Закриття доступу до інтернет-версії – наступний логічний крок для «Дождя», – розмірковує вона, – в ідеалі ми хочемо отримувати на дистрибуції, в тому числі онлайн, половину виручки».

Відкритими на каналі залишаться новинні випуски, а також окремі епізоди авторських програм «Дождя». При цьому всі обмеження зніматимуться під час висвітлення важливих для країни подій, підкреслила гендиректор каналу.

«У всьому світі ЗМІ починають брати гроші за контент, це – загальний тренд, хоча в Росії поки що є лише одне таке ЗМІ – «Ведомости». Поки не можу передбачити, яка частина нашої інтернет-аудиторії погодиться платити», – відзначила вона.

Бізнес-модель, скоріше за все, передбачатиме дві форми оплати: передплата на прямий ефір (на добу чи на рік) і разову проплата за окрему програму. Вартість перегляду ще обговорюється, резюмує Синдєєва, однак це буде, ймовірно, 10-30 російських рублів за програму і 1 тис. рублів  передплата на рік.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: «Дождь».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду