Ірак призупинив дію ліцензії десяти закордонних телеканалів

00:00,
30 Квітня 2013
1459

Ірак призупинив дію ліцензії десяти закордонних телеканалів

00:00,
30 Квітня 2013
1459
Ірак призупинив дію ліцензії десяти закордонних телеканалів
Іракська Комісія з медіа та комунікацій (Media and Communications Commission) тимчасово призупинила дію ліцензій 10 закордонних супутникових телеканалів. Своє рішення представники комісії агрументували тим, що канали розпалювали ворожнечу і міжконферсійні протистояння, повідомляють «Репортери без кордонів» (RSF).

Дію ліцензії на мовлення в Іраку було припинено для Al Jazeera, Al-Sharqiya, Baghdad, Al-Sharqiya News, Al-Fallujah, Babylonian, Salah Al-Din, Al-Tagheer, Al-Gharbiya та Anwar 2. До відновлення ліцензії знімальні групи цих каналів не можуть висвітлювати події з Іраку і загалом пересуватися країною.

«Упродовж багатьох років Ірак переживає міжконфесійні конфлікти. Однак сплеск насильства минулого тижня свідчить про те, що вони у будь-який час можуть перерости у громадянську війну», – підкреслюють представники «Репортерів без кордонів».

Так, внаслідок хвилі протестів сунітів проти уряду, очолюваного шиїтським прем’єр-міністром Нурі аль-Малікі (Nouri Al-Maliki), понад 230 осіб загинуло і щонайменше 350 було поранено.

Усі супутникові телеканали, дію ліцензій яких призупинив іраксьский уряд, висвітлювали ці драматичні події. Пи цьому деякі з них передавали виступи провідників сунітської громади із закликами до молоді людей взяти в руки зброю й боротися проти уряду. Незважаючи на це, RSF характеризує рішення Комісії з медіа та комунікацій як «неадекватне» і відзначає, що воно є серйозною загрозою для вільного доступу до інформації у країні.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©Azhar Shallal, AFP.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду