Сайт ZN.ua зазнав хакерської атаки

Сайт ZN.ua зазнав хакерської атаки

09:30,
9 Серпня 2023
1239

Сайт ZN.ua зазнав хакерської атаки

09:30,
9 Серпня 2023
1239
Сайт ZN.ua зазнав хакерської атаки
Сайт ZN.ua зазнав хакерської атаки
У редакції вважають, що атаку вчинили російські хакери.

У ніч на 9 серпня сайт онлайн-медіа ZN.ua зазнав DDoS-атаки з боку російських хакерів, повідомили в телеграм-каналі видання.

«Сайт перебував під атакою упродовж декількох годин», — зазначено у повідомленні. Через це читачі не мали можливості отримувати свіжу й достовірну інформацію.

Технічні спеціалісти відновили роботу серверів, станом на 9:00 9 серпня сайт знову працює.

Додамо, 1 квітня також була вчинена DDoS-атака на сайт ZN.ua.

Уточнимо, DDoS-атаки розраховані на те, щоб довести до відмови систему, коли зловмисник надсилає інформацію, запити одночасно з великої кількості IP-адрес (з англ. DDoS — distributed denial-of-service, розподілена атака на відмову в обслуговуванні).

Нагадаємо, напередодні в СБУ повідомили, що кіберфахівці відомства заблокували спроби російської воєнної розвідки отримати доступ до бойової системи обміну даних ЗСУ.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду