Сайт Національної асамблеї Франції зазнав кібератаки

Сайт Національної асамблеї Франції зазнав кібератаки

10:15,
28 Березня 2023
877

Сайт Національної асамблеї Франції зазнав кібератаки

10:15,
28 Березня 2023
877
Сайт Національної асамблеї Франції зазнав кібератаки
Сайт Національної асамблеї Франції зазнав кібератаки
Відповідальність за атаку взяло на себе російське угруповання хакерів.

Сайт Національної асамблеї, нижньої палати парламенту Франції, у понеділок зазнав кібератаки, яка тривала понад чотири години. Відповідальність за неї взяло на себе проросійське хакерське угруповання NoName057(16), повідомило RTL.

Хакери здійснили DDoS-атаку. Під час спроби зайти на стартову сторінку сайту з’являлося повідомлення про «відмову в обслуговуванні».

У пресслужбі французького парламенту на запит журналістки France Info повідомили, що не можуть підтвердити джерело атаки, але «служби працюють над її ідентифікацією».

Відповідальність за кібератаку на себе взяло угруповання NoName057(16), повідомив спеціалізований сайт Numerama.

«Ми вирішили повторити свою недавню подорож до Франції, де, як і раніше, не вщухають протести проти Макрона, який вирішив наплювати на французів і продовжує "обслуговувати" українських неонацистів», — написали вони у своєму Telegram-каналі.

За даними французьких аналітиків, це хакерське угруповання сформувалося через кілька тижнів після початку російського вторгнення в Україну.

«(Група — ред.) буде націлена на всі європейські країни, які підтримують Україну або роблять заяви проти Росії. Наприклад, під час президентських виборів вони атакували Чехію, напавши на сайт кандидата Петра Павла», — заявив аналітик із кіберзагроз компанії Thales Ніколя Кінтін.

Нагадаємо, команда з досліджень та аналізу кібербезпеки Microsoft застерегла про загрозу нової хвилі кібератак російських хакерів проти України, та проти організацій з інших країн, які надають допомогу нашій державі.

Фото: Assemblee-nationale.fr, Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду