Хакери атакували електронну базу з питань освіти

Хакери атакували електронну базу з питань освіти

10:07,
28 Липня 2023
1542

Хакери атакували електронну базу з питань освіти

10:07,
28 Липня 2023
1542
Хакери атакували електронну базу з питань освіти
Хакери атакували електронну базу з питань освіти
Е-кабінети вступників не працювали через кібератаку.

На сервіси Єдиної державної електронної бази з питань освіти, через яку абітурієнти подають документи на вступ, напередодні була здійснена кібератака з боку Росії. Наразі доступ до електронних кабінетів вступників відновлено. Про це в телеграмі повідомило Міністерство освіти і науки.

«Сьогодні, на жаль, на всі сервіси була здійснена кібератака з боку росії. За підтримки Кіберполіції кібератаку відбили — усе працює», — йдеться у повідомленні.

Так, відновлено доступ до ЄДЕБО, сайту та електронних кабінетів вступників.

У МОН додали, що для вступників до закладів фахової передвищої освіти на основі дев'яти класів продовжено терміни до 31 липня.

Сьогодні, 28 липня, — останній день проведення вступних випробувань до магістратури, однак навчальні заклади, які мають відповідні можливості, можуть продовжити їх до 30 липня включно. Детальну інформацію можна дізнатися безпосередньо в закладі освіти.

Нагадаємо, 12 червня в Українському центрі оцінювання якості освіти заявили, що результати національного мультипредметного тесту тих абітурієнтів, які вдалися до шахрайства під час його складання, будуть анульовані

Фото: МОН України / телеграм

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду