Сайт 24 Каналу зазнав атаки росіян

Сайт 24 Каналу зазнав атаки росіян

16:10,
11 Травня 2023
1821

Сайт 24 Каналу зазнав атаки росіян

16:10,
11 Травня 2023
1821
Сайт 24 Каналу зазнав атаки росіян
Сайт 24 Каналу зазнав атаки росіян
Роботу сайту відновили впродовж години.

Сьогодні, 11 травня, сайт 24 Каналу зазнав хакерської атаки. Росіяни почали оперативно публікувати на сайті фейкові новини та надсилати читачам відповідні «пуш-повідомлення», поінформувало медіа.

У виданні уточнили, що фейкові публікації містили погрози та образи на адресу президента Володимира Зеленського. Ворожу атаку розцінюють як помсту за роботу журналістів з викриття російських злочинів.

Генеральний директор 24 Каналу Роман Андрейко повідомив, що атаку відбили та проаналізували її вектор, щоб усунути вразливості.

«Росіянам дуже не подобається те, що ми робимо. Про це свідчать як фейки ФСБ з використанням нібито "скринів" із сайту 24 Каналу, так і спроби атак хакерів. Жодні атаки не зупинять нас. Сайт поновив роботу. Росіяни традиційно вчинили негативний наступ. Не зупиняємось і рухаємось до перемоги», — повідомила головна редакторка каналу Анастасія Зазуляк.

У медіа також зазначили, що атака відбулася напередодні публікації розслідування про високопоставленого офіцера ГРУ Росії. Він — фахівець з питань Близького Сходу і країн Африки, де «після втручання росіян почалися державні перевороти і вбивства невинних людей».

Врешті в редакції вирішили опублікувати текстову версію розслідування вже сьогодні, а наступного тижня в ефірі 24 Каналу вийде фільм про російського військовослужбовця.

Нагадаємо, 14 квітня хакерської атаки зазнав сайт Інституту масової інформації, її пов’язали з професійною діяльністю організації, зокрема викриттям воєнних злочинів Росії.

Фото: Pixabay

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду