В українській Вікіпедії створено мільйонну статтю

В українській Вікіпедії створено мільйонну статтю

14:35,
23 Березня 2020
3265

В українській Вікіпедії створено мільйонну статтю

14:35,
23 Березня 2020
3265
В українській Вікіпедії створено мільйонну статтю
В українській Вікіпедії створено мільйонну статтю
Автори:
Перші півмільйона статей створювалися у Вікіпедії протягом десяти років. Цю позначку досягнули у 2014 роц’і. Наступні 500 тисяч статей були написані вже менш ніж за шість років.

Українська Вікіпедія продовжує розвиватися. Щодня автори створюють приблизно 240 статей. Вночі 23 березня їхня загальна кількість сягнула мільйона. Про це MediaSapiens повідомили у пресслужбі ГО «Вікімедіа Україна».

«Нарешті в українській Вікіпедії створено мільйон статей. Ювілейною стала стаття «Одетта (співачка)». Автором статті став Олег Кущ», — уточнив у коментарі MediaSapiens патрульний україномовного розділу Вікіпедії Олександр Гавриик.

Стаття присвячена американській громадській активістці та співачці.

Автор статті Олег Кущ — освітянин із Кременчука. Він викладає зарубіжну літературу в ліцеї та у коледжі. Він приєднався до української Вікіпедії у квітні 2016 року після того, як побував на тренінгу з редагування Вікіпедії. Зараз є активним дописувачем. В основному пише про мистецтво та краєзнавство, йдеться у листі від ГО «Вікімедіа Україна».

Першу статтю в українській Вікіпедії створили 30 січня 2004 року, що вважається днем народження україномовного розділу вільної онлайн-енциклопедії. Перші півмільйона статей створювались протягом десяти років. Цю позначку досягнули у 2014 роц’і. Наступні 500 тисяч статей були написані вже менш ніж за шість років.

Вікіпедія стабільно входить у топ-10 найвідвідуваніших сайтів. Онлайн-енциклопедію створюють волонтери: будь-хто може зробити свій внесок у її розвиток.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, як Вікіпедія протидіє дезінформації та фейкам.

Фото: «Ювілейний» логотип авторів wmq, Atoly, Anntinomy; CC BY-SA 3.0

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду