«Вікіпедія» оголосила новий конкурс для вчителів

«Вікіпедія» оголосила новий конкурс для вчителів

16:17,
23 Грудня 2019
2888

«Вікіпедія» оголосила новий конкурс для вчителів

16:17,
23 Грудня 2019
2888
«Вікіпедія» оголосила новий конкурс для вчителів
«Вікіпедія» оголосила новий конкурс для вчителів
Автори:
До 20 січня 2020 року в українській Вікіпедії проходить конкурс статей для вчителів, присвячений тематиці шкільної програми.

Змагання проводить громадська організація «Вікімедіа Україна», йдеться у прес-релізі.

Взяти участь можуть будь-які педагоги: усі, хто має досвід роботи в закладах освіти та/або педагогічну освіту. Учасники можуть обрати статті для редагування з-поміж запропонованих організаторами, або ж створювати нові — головне, щоб ці статті відповідали тематиці змагання і стосувалися тем, що входять до шкільної програми.

Конкурс проходить у семи категоріях:

  • Англійська мова;
  • Всесвітня історія;
  • Зарубіжна література;
  • Інформатика;
  • Математика;
  • Мистецтво;
  • Фізика.

Статті оцінюватимуть члени журі — досвідчені вікіпедисти та фахівці з предметів, у межах яких проводиться конкурс. Вони оцінять якісний внесок учасників та оберуть переможця в кожній категорії.

Учасники, які наберуть найбільшу кількість балів, отримають сертифікати інтернет-магазинів та сувеніри із символікою «Вікіпедії.

Написані конкурсантами статті мають відповідати критеріям значимості Вікіпедії, базуватись на інформації, опублікованій у надійних (авторитетних) джерелах і не повинні містити фрагментів, що дослівно скопійовані з книг чи статей. Також автори мають дотримуватись принципу нейтральності: описувати різні точки зору, але в статтях не надавати перевагу жодній із них.

Більше про конкурс можна дізнатися тут.

Раніше MediaSapiens писав, що українська «Вікіпедія» б’є рекорди відвідуваності, а російська втрачає популярність.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
wikipedia.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду