Американський мільярдер П’єр Омід’яр вклав перші $50 млн. у новинне медіа

00:00,
20 Грудня 2013
1821

Американський мільярдер П’єр Омід’яр вклав перші $50 млн. у новинне медіа

00:00,
20 Грудня 2013
1821
Американський мільярдер П’єр Омід’яр вклав перші $50 млн. у новинне медіа
П’єр Омід’яр, завновник eBay, вніс перший транш у $50 млн. для створення медіаресурсу за участі Ґленна Ґрінвальда, відомого завдяки співпраці з Guardian щодо публікації статей про діяльність Агентства національної безпеки США.

Як повідомляє Guardian, виділені кошти підуть на облаштування офісів у Нью-Йорку, Сан-Франциско та Вашингтоні. Загалом же Омід’яр готовий вкласти у нове медіа $250 млн.

Холдингова компанія, що відтепер називається First Look Media, стане базою для створення новинного ресурсу, який спеціалізуватиметься на висвітлюватиме тем, пов’язаних із політикою, урядової діяльністю, спортом, розвагами, мистецтвом, культурою, бізнесом, технологіями та розсліду вальною журналістикою.

Назва сайту ще не оприлюднена, але вже відомо, що функціонуватиме він у вигляді неприбутковою організації. Проте разом з тим паралельно буде засновано прибуткову компанію, що фінансово підтримуватиме меідаресурс.

Джей Роузен (Jay Rosen), професор Нью-Йоркського Університету, який виступає радником First Look Media, порівняв структуру нового медіа зі структурою Guardian Media Group, прибутковою компанією, власником якої є трастовий фонд, і яка фінансує Guardian.

Відомо, що кістяк команди новинного медіа складають Ґленн Ґрінвальд (Glenn Greenwald) документаліст Лора Пойтрас (Laura Poitras) та Джеремі Скейхілл (Jeremy Scahill) із журналу Nation. 

П’єр Омід’яр очолює eBay. У 2004 році він заснував Omidyar Network для роботи у філантропічних проектах, зокрема на підтримку бізнес-ідей. Має досвід роботи із онлайн-медіа, наприклад, із сайтом  Honolulu Civil Beat. Інвестував у незалежні медіапроекти у Африці.

Ґленн Ґрінвальд став відомим після того, як у червні опублікував документи, надані йому Едвардом Сноуденом, що викривали інформацію про збір АНБ США великої кількості персональних даних через інтернет. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
П’єр Омід’яр. celebritynetworth.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду