Закордонний прес-клуб Америки відзначив нагородами репортерів світових ЗМІ

00:00,
25 Квітня 2013
1439

Закордонний прес-клуб Америки відзначив нагородами репортерів світових ЗМІ

00:00,
25 Квітня 2013
1439
Закордонний прес-клуб Америки відзначив нагородами репортерів світових ЗМІ
Рекордну кількість, по три нагороди, отримали у цьому році від Закордонного прес-клубу Америки (The Overseas Press Club of America, OPC) Associated Press і National Geographic. Про це повідомляється на сайті ОРС.

На 74-й церемонії нагородження, яка відбулася у середу в нью-йоркській штаб-квартирі OPC, домінувала, зокрема, тема сирійського конфлікту. За її висвітлення низку нагород отримали репортери та фоторепортери світових ЗМІ.

Так, Раджа Абдурахім (Raja Abdulrahim) із The Los Angeles Times отримала премію Хела Бойла (The Hal Boyle Award) за краще висвітлення закордонної тематики. Журі OPC розцінило її матеріали Inside Syria («Сирія зсередини») як «живу, яскраву серію репортажів з місця подій – від демонстрації навчань із виготовлення бомб до тактики, яку використовує уряд».

Золоту медаль Роберта Капа (The Robert Capa Gold Medal Award), котрою відзначають фото, створення яких «вимагає надзвичайної мужності та сміливості», отримав Фабіо Буччареллі (Fabio Bucciarelli). Його проект Battle to Death («Битва насмерть») відтворює криваве побоїще кінця минулого року в Алеппо. Серію драматичних знімків опублікувало інформагентство Agence France-Presse.

Другою резонансною темою, відзначає OPC, стало висвітлення корупції у структурах китайського уряду та державних підприємств країни, популярною була і тема промислового шпигунства.

Нагороди отримали, зокрема, The The New York Times, The Wall Street Journal, The Washington Post, Los Angeles Times, Businessweek, Pittsburgh Post-Gazette, CNN, Hаrper, CBS News, WGBH, WBEZ, Bloomberg News та Agence France-Presse.

Медіаландшафт цьогорічного конкурсу The Overseas Press Club of America зазнав суттєвих змін – організація, яка раніше включала до переліку номінантів лише друковані ЗМІ, вперше розширила коло претендентів на нагороди за рахунок онлайн-видань.

Нагороду президента організації Майкла Серрілла (Michael Serrill) «За пожиттєве досягненення» (Award for lifetime achievement) отримав ветеран американської журналістики Том Брокоу (Tom Brokaw), котрий з 1982 по 2004 рік працював ведучим NBC.

Дайана Фолі (Diane Foley), мати Джеймса Фолі (James Foley), викраденого минулого року в Сирії кореспондента Agence France-Presse, запалила свічку, вшановуючи пам’ять журналістів, вбитих і зниклих безвісти у зонах військових конфліктів.

Закордонний прес-клуб Америки було засновано в 1939 році у Нью-Йорку. Ініціатором створення медіаорганізації стала журналіст Керол Велд (Carol Weld), котра співпрацювала, зокрема, із The New York American та The New York Herald Tribune. До складу ОРС входять близько 500 організацій-лідерів медіаіндустрії.

The Overseas Press Club of America підтримує міжнародні журналістські асоціації, які працюють у США і за кордоном. Медіорганізація наголошує на необхідності підтримання високих професійних стандартів у журналістиці, а також сприяє підтримці свободи і незалежності ЗМІ у всьому світі.

Починаючи із 1947 року ОРС відзначає нагородами журналістські досягнення тих чи інших ЗМІ. Крім цього, медіаорганізація підтримує стипендіями студентів, котрі бажають розпочати свою кар’єру як закордонні кореспонденти. Чимало стипендіатів ОРС згодом стають журналістами із світовим ім’ям, працюючи у найпрестижніших інформаційних агентствах.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: MediaSapiens.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду