Docudays UA випустив новий каталог української документалістики

Docudays UA випустив новий каталог української документалістики

13:52,
7 Листопада 2016
1810

Docudays UA випустив новий каталог української документалістики

13:52,
7 Листопада 2016
1810
Docudays UA випустив новий каталог української документалістики
Docudays UA випустив новий каталог української документалістики
Автори:
Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA за підтримки Державного агентства України з питань кіно випустив новий каталог української документалістики.

До свіжого випуску ввійшов 21 завершений документальний фільм 2016-2017 років випуску та 15 кінопроектів, що перебувають на стадії виробництва. Окрім того, у каталозі опубліковано інформацію про продакшн-компанії, незалежних продюсерів, кіно- та телестудії, які займаються виробництвом документального кіно. Є інформація про кінофестивалі, що працюють з документальними фільмами, та про дистриб’юторів документального кіно в Україні.

Презентація нового каталогу успішно відбулася 29 жовтня на Міжнародному фестивалі документального кіно в Їглаві одному з найвідоміших кінофорумів Центральної та Східної Європи. А 1 листопада на DOC Leipzig – одному із найстаріших і найбільших європейських фестивалів документального кіно. Презентації відбулися в рамках індустріальних секцій фестивалів. Каталог представили програмні координаторки Вікторія Лещенко та Ольга Бірзул.

Минулого року фестиваль Docudays UA за підтримки Державного агентства України з питань кіно презентували перший каталог 2013-2015 років під час кінофестивалю в Шефілді (Велика Британія). І протягом двох останніх років команда Docudays UA розповсюджувала каталог на фестивалях неігрового кіно по всьому світу, розповідаючи про нову хвилю української документалістики.

Новий каталог українських документальних фільмів можна завантажити за посиланням

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. У 2016 році на фестивалі було показано 96 фільмів із 43 країн світу. По завершенню Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають із жовтня до грудня (включно). ХІV Docudays UA пройде з 24 по 31 березня 2017 року у Києві.

Раніше MediaSapiens писав про те, що ліворадикальні угрупування в Афінах перешкоджали показам фільмів Docudays UA

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду