В Україні з’явився сервіс для відстежування інтернет-тролів

В Україні з’явився сервіс для відстежування інтернет-тролів

16:44,
24 Березня 2015
4901

В Україні з’явився сервіс для відстежування інтернет-тролів

16:44,
24 Березня 2015
4901
В Україні з’явився сервіс для відстежування інтернет-тролів
В Україні з’явився сервіс для відстежування інтернет-тролів
Автори:
Українські волонтери запустили сервіс для відслідковування інтрнет-тролів та протидії антиукраїнській пропаганді TrolleyBust.com.

Як повідомляють засновники ресурсу, одне з його головних завдань – блокування джерел антиукраїнської пропаганди у соцмережах, а основний метод – відправлення скарг на конкретних користувачів та їхні повідомлення.

TrolleyBust дозволяє знайти значну кількість коментарів найбільш активних користувачів соцмереж. На момент запуску у базі було понад 30 мільйонів коментарів та 6 мільйонів користувачів.

Окрім базових аналітичних інструментів (інформація по користувача, список друзів), сервіс надає функції, недоступні у соцмережах:  вибір коментарів конкретного користувача, пошук за його повідомленнями.

Таким чином відбувається виявлення аккаунтів інтернет-тролів та ботів, які не публікують власних повідомлень, але активно коментують чужі.

Вже зараз волонтери TrolleyBust заблокували сотні джерел пропаганди та аккаунтів сепаратистів. Головним завданням на цей момент засновники вважають об’єднання зусиль з іншими волонтерами, щоб масово блокувати знайдені профілі тролів, яких налічується десятки тисяч.

«В антиукраїнську пропаганду вкладаються значні кошти, тому для боротьби з нею важливо використовувати ефективні інструменти. Наочним прикладом тут може бути боротьба із так званими фейками, - розповідає координатор проекту Олександр Шевчук. – Якщо саме створення фейкового аккаунту автоматизоване і коштує дешево, то його наповнення і розкрутка обходяться значно дорожче і займають багато часу».

За словами координатора проекту, волонтери відстежуть такі аккаунти, а потім скаржаться на них до соцмережі. Олександр Шевчук переконаний, що такі «партизанські методи» ефективні. 

Нагадаємо, раніше волонтери створили «Українські кібервійська», які передали Службі безпеки України дані 1025 проросійських бойовиків, виклали у відкритий доступ документи російського Міністерства внутрішніх справ, а також домоглися блокування веб-сайтів та банківських рахунків багатьох сепаратистів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
bitsocialmedia.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду