В Україні запрацювала онлайн-система обговорення законопроектів

В Україні запрацювала онлайн-система обговорення законопроектів

15:33,
16 Грудня 2014
5231

В Україні запрацювала онлайн-система обговорення законопроектів

15:33,
16 Грудня 2014
5231
В Україні запрацювала онлайн-система обговорення законопроектів
В Україні запрацювала онлайн-система обговорення законопроектів
Автори:
Громадські активісти запустили веб-сайт для публічного обговорення та вдосконалення законопроектів e-zakon.org.

Про це повідомляє прес-служба громадської ініціативи «Електронні вибори».

Першим документом, запропонованим для обговорення, стала «Зелена книга» державної політики у сфері електронного врядування в Україні.

У тексті повідомлення наголошується на необхідності обговорення та погодження законодавчих актів із громадськістю.

«Натомість досі обговорення законопроектів проходили офлайн або в кращому випадку опублікувались на різних профільних сайтах міністерств, де можна було прочитати законопроект та відправити відгук на електронну пошту, - зазначає розробник системи, програміст Володимир Фльонц. – Це не дозволяло створити дискусію, розглянути попередні відгуки або підтримати найкращі з них. В нашій системі ми постарались врахувати всі ці недоліки».

Ініціатива «Електронні вибори» посилається на практику розвинутих європейських країн та наголошує, що колективна робота над створенням законів може бути дуже ефективною. Таким чином, наприклад, у 2009-2011 роках розробляли нову конституцію Ісландії.

«Такої якості та уваги до найменших дрібниць практично неможливо досягти в невеликій групі розробників законопроекту», - зазначається у повідомленні.

В Україні нині ведеться обговорення на тему запровадження електронного врядування.

«Зелена книга», запропонована для онлайн-обговорення, вже була презентована в 11 великих містах України. Однак новий електронний ресурс e-zakon.org дасть змогу долучитися до дискусії значно більшій кількості людей. Пропозиції прийматимуться до 19 грудня 2014р.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
e-zakon.org, скріншот
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду