«ВКонтакте» обмежила реєстрацію: вхід лише за запрошеннями

00:00,
11 Лютого 2011
1359

«ВКонтакте» обмежила реєстрацію: вхід лише за запрошеннями

00:00,
11 Лютого 2011
1359
«ВКонтакте» обмежила реєстрацію: вхід лише за запрошеннями
У такий спосіб сподіваються поборотись із спамом і нелегальним контентом.

Російська соціальна мережа «ВКонтакте» обмежила реєстрацію нових користувачів. Як повідомляє ВебПланета, тепер зареєструватись у мережі можна буде лише за запрошенням, отриманим від чинного користувача ресурсу.

 

Нова система реєстрації почала діяти вранці 11 лютого. На першому етапі існування мережі в ній діяла система інсайтів, одначе 2006 року вона була скасована. «ВКонтакте стала найвідвідуванішим сайтом Росії, на який щодня заходить понад 23 мільйони людей. Сьогодні ми повертаємось до витоків – системи запрошень», - написав у своєму блозі власник ресурсу Павло Дуров. За його словами, можливість запрошувати друзів уже з’явилась у деяких користувачів мережі. Інші отримають обмежену кількість запрошень найближчим часом.

 

Адміністрація мережі також рекомендує користувачам прив’язати облікові записи до мобільних телефонів, оскільки це – єдиний спосіб відновлення доступу у разі його втрати з тих чи інших причин. До мобільних номерів прив’язано 30 мільйонів облікових записів «ВКонтакте».

 

Найімовірніше, обмеження у реєстрації є спробою знизити кількість фальшивих облікових записів, що поширюють спам, нелегальний контент, віруси тощо. 2009 року «ВКонтакте» запровадила телефонну реєстрацію, одначе цей захід не був ефективним. ВебПланета припускає, що найближчим часом вартість фальшивих облікових записів у «ВКонтакте» на чорному ринку зросте. Загалом на сьогодні у мережі зареєстровано 111 мільйонів облікових записів.

 

Також Павло Дуров пообіцяв, що «ВКонтакте» не міститиме реклами алкоголю та тютюну.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду