Відтепер небажані сайти можна виключити з пошуку

00:00,
11 Березня 2011
2461

Відтепер небажані сайти можна виключити з пошуку

00:00,
11 Березня 2011
2461
Відтепер небажані сайти можна виключити з пошуку
Google надав користувачам можливість прибирати при пошуку результати з небажаних сайтів.

 

Користувачі отримали більше можливостей для блокування контенту небажаних сайтів у результатах пошуку Google залишаючись на сторінці пошукової системи, повідомляється у блозі компанії.  

 

Цей крок - черговий на шляху посилення тиску на сайти, що пропонують контент невисокої якості і при цьому займають високі місця у результатах пошуку. Минулого місяця пошуковик вже запровадив зміни у алгоритмі своєї роботи та випустив додаток до браузеру Chrome, що дозволяє блокувати певні сайти. Тепер це, не залишаючи сторінку пошуку, можуть зробити користувачі  Chrome 9, Internet Explorer 8, Firefox 3.5 та новіших версій цих браузерів.

 

Коли користувач під час пошуку перейшов за посиланням і повернувся з неї назад до сторінки пошуку, у нього активується можливість заблокувати контент цього сайту. Після підтвердження такого рішення результати наступних пошукових запитів вже не включатимуть контент заблокованих доменів, проте користувач отримуватиме попередження, що результати пошуку містять дані із заблокованих сайтів, і зможе коригувати свій перелік заблокованих ресурсів.

 

Надання користувачам Google більших можливостей впливати на рейтинг сайтів своїми діями на сторінках результатів пошуку є відповіддю компанії на зростаючу критику щодо якості пошукового сервісу. Комплекс останніх заходів вже відчутно вплинув на показники таких популярних джерел масового контенту як Associated Content та Demand Media.

 

Водночас компанія не зацікавлена у блокуванні так званих «контент-ферм», бо вони активно використовують рекламні сервіси Google. Тому пошуковик обрав тактику, що передбачає більшу відповідальність користувачів за вибір контенту.

 

«Медіаграмотність»

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
photobucket.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду