Канали Пінчука й Ахметова не побачили проблем із опитуванням Зеленського — моніторинг

Канали Пінчука й Ахметова не побачили проблем із опитуванням Зеленського — моніторинг

19:00,
24 Жовтня 2020
2060

Канали Пінчука й Ахметова не побачили проблем із опитуванням Зеленського — моніторинг

19:00,
24 Жовтня 2020
2060
Канали Пінчука й Ахметова не побачили проблем із опитуванням Зеленського — моніторинг
Канали Пінчука й Ахметова не побачили проблем із опитуванням Зеленського — моніторинг
5 канал і «Інтер», навпаки, зосередились на критиці ініціативи.

Анонсоване президентом Володимиром Зеленським опитування в день виборів поділило центральні телеканали, що входять до моніторингової вибірки «Детектора медіа». «Україна», ICTV та СТБ у праймових випусках новин лише повідомляли про наміри провести опитування та озвучували запитання, які поступово озвучував Зеленський. При цьому зауваження експертів та політичних опонентів щодо законності опитування не висвітлювали. Про це йдеться в підсумках моніторингу центральних телеканалів за 12—18 жовтня 2020 року.

Натомість 5 канал зосередився на критиці та всіляко наголошував на сумнівній законності ініціативи. Протягом тижня у праймових новинах 5-го вийшло три матеріали, критичні як щодо самої ініціативи провести опитування, так і щодо змісту запитань. Зокрема автори матеріалів та експерти зауважували, що пересічні громадяни можуть не розуміти, що таке вільна економічна зона, та не знати нюансів історії Будапештського меморандуму.

У матеріалах «Інтера» про опитування його законність також поставили під сумнів. Тут двічі використали синхрони політкоментатора Володимира Фесенка, який сказав, що опитування може вплинути на настрої виборців. 

Критика була збалансованою в матеріалах «112» та Суспільного. На «UA: Першому» також акцентували на тому, що джерела фінансування опитування на той час ще не були зрозумілими. «1+1» також процитував політичних експертів, які застерігали, що опитування може мобілізувати окремі групи виборців, але в цілому гострі кути в матеріалі ТСН були згладжені.

Для піару використала опитування Юлія Тимошенко. На ICTV 16 жовтня передали її заяву з критикою опитування: «Всі ці питання вже з'ясовані і вже визначені в суспільстві, але весь цей шум, тарарам, всі ці інформаційні приводи, опитування в день голосування, організовані заради одного питання –- це питання легалізації наркотиків в Україні».

Більше про маніпуляції та тенденції в новинах минулого тижня читайте в огляді Зої Красовської.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
TOTAL REPOST
05:00 / 25.10.2020
По списку Пальчевского идут люди Вадима Столара, который является организатором "Элита центр". Яркий образчик - Владислав Михайленко, номер 3 в списке "Перемоги Пальчевского". В уходящем составе Киеврады входил в самую коррупционную комиссию - земельную: https://kmr.gov.ua/uk/comisii/21/sklad Часто выступал в роли лоббиста сомнительных землеотводов. https://www.chesno.org/post/163/ Связь Михайленко и Столара Михайленко лоббирует стройки Столара. https://www.ukrrudprom.com/news/Pomoshchnik_advokata_Vitaliya_Klichko_zashchishchaet_zastroyku_Vadima_Stolara_v_Kieve.html https://my.ua/persons/vladislav-mikhailenko В ту же земельную комиссию входил и Максим Шкуро (номер 27 в списке Пальчевского): https://znaj.ua/dossier/450-maksim-yuriyovich-shkuro-kompromat-i-chutki Людмила Костенко - тётка Вадима Столара, идёт на выборы под номером 20 в списке "Перемоги Пальчевского".
TOTAL REPOST
04:58 / 25.10.2020
По списку кличковского Удара идут застройщики вместе со своей прислугой. Яркий пример - Вячеслав Непоп (номер 32 в списке Удар) https://www.youtube.com/watch?v=hBYvseBoYAU Александр Харченко (номер 27 в списке Удар), которого кличко распоряжением от 31.08.2020 поставил своим замом. Харченко в уходящем составе Киеврады входил в самую коррупционную комиссию - земельную: https://kmr.gov.ua/uk/comisii/21/sklad В эту же комиссию входил ещё ряд лиц, которые сейчас идут по списку "Удара" (Дмитрий Банас - номер 52, Владимир Шарий - номер 53, Виталий Росляков - номер 81). Все они входили в старом составе Киеврады во фракцию "Солидарность". Харченко содействовал уничтожению Андреевского спуска: http://kievvlast.com.ua/text/solidarnost-v-kievsovete-sodejstvuet-unichtozheniyu-andreevskogo-spuska Харченко связан с Микитасем. https://www.unian.net/politics/klichko-hochet-naznachit-svoim-zamestitelem-cheloveka-mikitasya-dokument-novosti-kieva-11071709.html Скажи, кто твой друг... Микитась в СИЗО: https://delo.ua/econonomyandpoliticsinukraine/sud-ostavil-eks-glavu-ukrbuda-mikitasja-v-sizo-372434/ Чартер на троих (Кличко, Столар, Микитась): https://www.radiosvoboda.org/a/28735842.html
TOTAL REPOST
04:57 / 25.10.2020
По списку "Европейской Cолидарности" идёт много весьма знаковых персон из старого состава Киеврады. Номер 2 в списке - Владимир Прокопив. Был секретарём Киеврады предыдущего созыва. Чуть ли не каждый месяц получал немаленькие премии от Кличко. Александр Мищенко, номер 45. Долгое время возглавлял самую коррупционную комиссию Киеврады - земельную: https://kmr.gov.ua/uk/comisii/21/sklad “Проталкивал” сомнительные изменения в детальные планы территорий (ДПТ). Утайка с дикларацией: https://politeka.net/person/1184755-mishhenko-aleksandr-grigorevich-dose-karera-semja-deklaracii-i-kompromat-na-deputata-kievsoveta "Протолкнул" незаконный проект о передаче ООО "Укррятвод" земельного участка. https://kompromat1.io/articles/138790-zemlja_dlja_druga_kievsovet_odaril_pavla_rjabikina_stolichnoj_zemlej Отстоял строительство скандального ТРЦ на “Героев Днепра”. https://kompromat1.io/articles/42953-mishchenko_otstojal_stroiteljstvo_trts_na_geroev_dnepra Александр Мищенко - брат скандально известного нардепа Сергея Мищенко. Также его называют креатурой главы Администрации Президента времен Януковича Сергея Левочкина. Кроме Мищенко, в списке "Европейской Cолидарности" присутствуют другие земельщики предыдущего созыва: Владислав Турец (номер 32) - бывший заместитель Мищенко в этой самой комиссии. Этот тип (Турец) отличается хамством и разного рода выпендрёжем. https://politeka.net/person/1192890-turec-vladislav-vladimirovich-biografija-biznes-i-kompromat-na-deputata-kievsoveta Игорь Баленко (номер 41) - ещё один интересный персонаж из породы земельщиков: https://znaj.ua/ru/dossier/322-igor-balenko-biografiya-i-dosye-kompromat
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду