«Слуга народу» Качура назвав свої слова про вакцину фейком — моніторинг

«Слуга народу» Качура назвав свої слова про вакцину фейком — моніторинг

14:50,
19 Жовтня 2020
1747

«Слуга народу» Качура назвав свої слова про вакцину фейком — моніторинг

14:50,
19 Жовтня 2020
1747
«Слуга народу» Качура назвав свої слова про вакцину фейком — моніторинг
«Слуга народу» Качура назвав свої слова про вакцину фейком — моніторинг
Депутат звинувачує журналістів, які, як завжди, «все перекрутили».

Народний депутат Олександр Качура, член фракції «Слуги народу», звинуватив журналістів у перекручуванні його слів про закупівлю російської вакцини від коронавірусу. Про це він сказав в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV. За новою версією Качури, влада закупить вакцину, ефективність якої доведуть клінічно, й не факт, що вона буде російською. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу українських телеканалів за 12—16 жовтня 2020 року.

В ефірі телеканалу NewsOne Качура сказав дослівно таке: «Я считаю, что главным приоритетом для государства и каждого чиновника должно быть здоровье и жизнь граждан. Сегодня мы апеллировали к Конституции, и её основоположная ценность именно здоровье и жизнь каждого гражданина Украины. Поэтому мне хотелось бы, чтоб мы прекратили какие-то двойные стандарты. Потому что нам нужно газ тогда прикрутить и не отапливать свои дома, нам нужно выключить электроэнергетику, нужно не закупать ядерные ТВЭЛы, на которых работают АЭС. Здесь нужно взвесить всё, и если эта вакцина покажет себя как эффективная, мы не имеем права не воспользоваться возможностью спасти хотя бы одну человеческую жизнь в нашей стране. Я не говорю уже о тысячах. К этому решению нужно прийти взвешено, но если российская вакцина покажет свою эффективность, и действительно будет соответствующая рекомендация, мы будем обязаны договариваться и закупать».

Згодом в ефірі «України24» Качура сказав, що його слова вирвали з контексту: «Це був один з телеефірів великих ток-шоу. Я не сказав ніякої крамоли, але потім вона була вирвана з контексту й опублікована на деяких сайтах. Зараз багато засобів масової інформації або видаляють ці публікації, або змінюють, приводять у відповідність». А на ICTV Качура запевнив, що влада дослухається до рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я, визначаючись, яку вакцину закуповувати, і назвав розповсюдження інформації, що він підтримує закупівлю саме російської вакцини, «фейком».

Тим часом Олександр Качура вимагає від медіа видаляти новину про його прогноз щодо об’єднання «Слуги народу» з ОПЗЖ на місцевому рівні, яку також називає вирваною з контексту.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов 14 жовтня заявив, що немає навіть передумов для дискусій, закуповувати російську вакцину чи ні, адже немає жодних підтверджень, що ця вакцина пройшла всі етапи клінічних досліджень. Натомість є низка потужних компаній, чия вакцина вже на останньому етапі досліджень. У програмі «Право на владу» представниця міністерства Тетяна Думенко попередила, що на вакцину не слід чекати раніше, ніж у 2021 року, та повідомила, що один із європейських виробників звернувся до українських досліджень із запитом на тестування препарату.

Тим часом у токшоу на телеканалах Медведчука не припиняють просувати ідею негайної закупівлі російської вакцини, яку раніше випробував на собі сам Віктор Медведчук, і переконувати глядачів, що це єдина дієва вакцина у світі. Зокрема на NewsOne до цього закликав нардеп від «Опозиційної платформи — За життя» Олександр Качний, а завсідниця каналів Медведчука Ірина Паламар сказала: «Уже президент на себе тестировал, лидеры фракций, их семьи… каждый человек говорит: Нам нужна вакцина». Більше про маніпуляції та тенденції в політичних токшоу читайте в огляді Олександра Круміна.

Фото: Facebook

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
бандерівець
16:10 / 19.10.2020
коли ж йому вже контекстикули вирвуть....
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду