Більшість каналів проігнорувала з’їзд партії Порошенка — моніторинг

Більшість каналів проігнорувала з’їзд партії Порошенка — моніторинг

16:08,
11 Вересня 2020
7428

Більшість каналів проігнорувала з’їзд партії Порошенка — моніторинг

16:08,
11 Вересня 2020
7428
Більшість каналів проігнорувала з’їзд партії Порошенка — моніторинг
Більшість каналів проігнорувала з’їзд партії Порошенка — моніторинг
Натомість з’їзд «Слуги народу» став подією тижня у праймових новинах.

Найдокладніше висвітленою політичною подією минулого тижня у праймових новинах центральних телеканалів став з’їзд партії «Слуга народу», на якому висунули кандидатів у мери обласних центрів. Натомість з’їзд партії «Європейська солідарність» більшість каналів проігнорувала: у праймових новинах матеріали про нього вийшли тільки на 5 каналі, «Україні» та суспільному телеканалі. Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних теленовин 30 серпня — 5 вересня 2020 року.

З’їзд «Слуги народу» 31 серпня висвітлювали всі канали, що входять до моніторингової вибірки «Детектора медіа». Більшість робили це незбалансовано, суто в позитивному ключі, та розповідали переважно про досягнення влади. У більшості матеріалів називали окремих кандидатів: коміка Олега Філімонова в Одесі, колишню міську голову Рави-Руської Ірину Верещук у Києві. Рідше згадували про Сергія Риженка в Дніпрі, Ірину Домбровську в Миколаєві та Віктора Гевка в Тернополі.

Про те, що під час з'їзду біля «Паркового» відбулася акція протесту опонентів «Слуги народу», у сюжетах згадали тільки 5 канал і СТБ.

Натомість про з’їзд «Європейської солідарності», що відбувся того ж дня, розповіли лише три канали з восьми аналізованих. На 5 каналі, що належить Петру Порошенку, вийшов великий сюжет, в якому лідер прямо оголосив партійцям: «Наше з вами завдання — мінімізувати результат ОПЗЖ». У сюжеті лунала риторика, характерна для минулорічних парламентських і президентських виборів: мовляв, саме від результатів цього голосування залежить доля України. Матеріал передував репортажу зі з’їзду «Слуг народу», що натякає на пріоритети 5 каналу. «UA:Перший»  стисло поєднав в одному сюжеті повідомлення з обох з’їздів. «Україна» про з’їзд партії Порошенка розповіла окремим коротким повідомленням і лише з коментарем лідера партії. Більше про маніпуляції та тенденції у щоденних теленовинах минулого тижня читайте в огляді Зої Красовської.  

Фото: Детектор Медіа 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду