ICTV натякає, що Харкову варто змінити Кернеса на Фельдмана

ICTV натякає, що Харкову варто змінити Кернеса на Фельдмана

10:49,
20 Вересня 2020
1978

ICTV натякає, що Харкову варто змінити Кернеса на Фельдмана

10:49,
20 Вересня 2020
1978
ICTV натякає, що Харкову варто змінити Кернеса на Фельдмана
ICTV натякає, що Харкову варто змінити Кернеса на Фельдмана
При цьому глядачам «забули» нагадати, що Олександр Фельдман — член фракції «Опозиційної платформи — За життя».

Телеканал ICTV у межах циклу про місцеві вибори у великих містах України випустив сюжет про Харків, у якому очевидна позитивна упередженість до кандидата Олександра Фельдмана. При цьому в тексті матеріалу немає згадок про членство Фельдмана у фракції «Опозиційної платформи — За життя». Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних теленовин за 7—13 вересня 2020 року.

Олександра Фельдмана у сюжеті назвали головним конкурентом чинного міського голови Геннадія Кернеса. «Нардеп і мільйонер, єдиний, кого на Харківщині не посунули “слуги” під час останніх виборів до Верховної Ради, — характеризує авторка сюжету Фельдмана. — Його екопарк — конкурент Харківського зоопарку — безкоштовний для відвідувачів, а в реабілітаційному центрі рятують тварин. Власник найбільшого ринку в Україні Барабашово мав дружні стосунки з Кернесом, однак нещодавно політики стали ледь не ворогами. Кернес надумав знести сотні магазинів і пробити дорогу через ринок. Сутички досі не вщухають». Про те, що Фельдман належить до ОПЗЖ, можна було довідатися лише з титру під час демонстрації результатів соцопитування.

Кернесу також пригадали невдачі — корупцію та проблеми в житлово-комунальному господарстві. Що ж до решти кандидатів, то вони, на думку авторки сюжету, не мають шансів перемогти. Про них говорили коротко: Олександр Кучер від «Слуги народу»,  «який торік впевнено виграв вибори до парламенту», Ігор Черняк «викривав непрозорі закупівлі міськради», а волонтер Олег Абрамичев «доправив на фронт понад 200 тон допомоги військовим і цивільним». А завершує авторка матеріал суб’єктивним твердженням, що також натякає на бажану для Харкова зміну мера: «Тим часом півторамільйонний Харків чекає не лише на зовнішній блиск, а на кардинальні зміни в житті міста».

За спостереженнями експертів моніторингу «Детектора медіа», решта сюжетів із циклу ICTV були порівняно збалансованими та нейтрально-позитивними щодо всіх кандидатів, які в них згадувались. Більше про маніпуляції та тенденції в теленовинах минулого тижня читайте в огляді Зої Красовської.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду