ОПЗЖ і «Нацкорпус» сусідять у піарі на «Інтері» — моніторинг

ОПЗЖ і «Нацкорпус» сусідять у піарі на «Інтері» — моніторинг

15:59,
14 Серпня 2020
2128

ОПЗЖ і «Нацкорпус» сусідять у піарі на «Інтері» — моніторинг

15:59,
14 Серпня 2020
2128
ОПЗЖ і «Нацкорпус» сусідять у піарі на «Інтері» — моніторинг
ОПЗЖ і «Нацкорпус» сусідять у піарі на «Інтері» — моніторинг
Партія Медведчука і Бойка за кількістю матеріалів з ознаками замовності у новинах випереджає інші політсили.

Порівняно найбільше матеріалів із ознаками замовності у теленовинах центральних телеканалів виходить в інтересах «Опозиційної платформи — За життя». Піар цієї партії зосереджений на двох аналізованих телеканалах, що належать її представникам — «Інтері» та «112». Водночас на «Інтері» підозрілі матеріали на користь ОПЗЖ сусідять із піаром «Національного корпусу». Про це йдеться в підсумках моніторингу новин центральних телеканалів за 3—8 серпня 2020 року.

Зокрема у випуску новин «Інтера» 3 серпня вийшов сюжет про національну ідею за версією ОПЗЖ: «Щасливе життя як національна ідея». Озвучив її нардеп Ренат Кузьмін, закликавши водночас припинити гуманітарні реформи: «Давайте уберем то, что нас разъединяет. Давайте закончим с практиками предыдущих пяти лет в гуманитарной сфере. Об экономике я вообще не говорю. Это отдельная история. Это и к вопросу религии, образования, медицины, языка. Это те вещи, которые вбивают клин». 

А 8 серпня в новинах каналу розповіли, як представники ОПЗЖ борються за кожен голос на Луганщині.

Партійці звернулися до Центральної виборчої комісії, щоб забезпечити проведення виборів на максимальній кількості дільниць, і скаржилися на значний перелік таких, де це неможливо, вочевидь, через війну. Про причини обмежень на «Інтері» не розповіли, але сказали: «Опозиція закликає владу відмовитися від зриву голосування та забезпечити проведення виборів на цих територіях». 

Далі Наталія Королевська назвала «антиконституційним прецедентом» скасування виборів у низці об’єднаних територіальних громад Донеччини та Луганщини. Про причини, знову ж таки, не йдеться.

У  цьому ж випуску новин розповіли про плани «Національного корпусу» на місцеві вибори в Одесі. «Перед нами постає задача зупинити цей безлад і прикласти всі зусилля, аби розвивати Одесу. Бо вона на це заслуговує. Час об'єднуватись та діяти. Я радий, що саме в Одесі, на національній платформі Нацкорпусу — ми змогли об'єднати представників різних проукраїнських сил. Із цією потужною командою ми підемо на місцеві вибори Одеси», — сказав керівник штабу «Нацкорпусу» Максим Жорін.

Загалом, за підрахунками експертів моніторингу «Детектора медіа», піар ОПЗЖ з’являвся в новинах  «Інтера» протягом тижня щодня. Детальніше про тенденції та маніпуляції в новинах минулого тижня читайте в матеріалі Зої  Красовської.

Фото: interfax.com.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду