Японія забороняє Google автоматично доповнювати запити

00:00,
26 Березня 2012
1296

Японія забороняє Google автоматично доповнювати запити

00:00,
26 Березня 2012
1296
Японія забороняє Google автоматично доповнювати запити
Згідно з розпорядженням японського суду, Google повинен відключити функцію автозаповнення пошукових запитів, оскільки це порушує приватне життя  одного з японських громадян.

Ім’я чоловіка, за позовом якого було прийнято таке рішення, не розголошується. Суть скарги полягала в тому, що при введенні імені чоловіка, пошукова система доповнювала запит переліком злочинів, які він не скоював. Цю інформацію повідомив адвокат позивача Хіроюкі Томіта (Hiroyuki Tomita) японському виданню The Japan Times.

Позивач вважає, що саме з цієї причини йому важко знайти роботу, оскільки його он-лайн репутація викликає сумніви у потенційних роботодавців. Томіта вважає, що функція автоматичного  заповнювання запитів є проблематичною, оскільки часто спрямовує користувача на сайти з неправдивою інформацією.

До того, як скаржитися в суді, чоловік звертався в Google з проханням видалити певні слова. Однак Google не задовольнив це прохання,   пояснивши, що тут немає втручання у приватне життя, оскільки список пропонованих слів формується механічно, а не цілеспрямовано.

Суд Японії задовольнив позов  19-го березня (адвокат розповів про це пресі лише 25-го березня). Однак Google відмовляється виконувати вимоги суду, оскільки головне управління Google не повинно підкорятися японським законам.

Томіта не виключає нового позову з боку свого клієнта, в якому він буде вимагати фінансової компенсації. Адвокат вважає, що це може змусити Google видалити небажані слова.

Джерела: Tha Japan Times, ABS-CBN-news

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Shack Attack
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду