У Японії поліція арештувала невинуватих людей через дії хакера

00:00,
17 Жовтня 2012
1021

У Японії поліція арештувала невинуватих людей через дії хакера

00:00,
17 Жовтня 2012
1021
У Японії поліція  арештувала невинуватих людей через дії хакера
Японського жителя було арештовано через погрози вбивства, які він начебто публікував зі свого комп’ютера. Однак через декілька тижнів з’ясувалось, що поліцію перехитрив «вправний» хакер і, як він сам повідомив, це не єдина  його жертва.

Масакі Кітамура, анімаційний директор, був заарештований у серпні, оскільки поліція визначила, що саме з його комп’ютера  публікувались погрозливі заяви на міських форумах Осаки.  У цих заявах повідомлялось про план вбивства – врізатися вантажівкою у натовп пішоходів в центрі міста і потім напасти на них з ножем. Через три дні були опубліковані заяви іншого характеру:  попередження про бомбу у літаку, який прямував з Токіо до Нью-Йорку.

Як повідомляє The Telegraph, поліція відстежила IP-адресу комп’ютера і  арештувала Кітамура, хоча він заявляв про свою невинуватість.  Пізніше трапилось ще декілька схожих випадків, які стосувались погроз в інтернеті.  Зокрема, заарештували чоловіка у місті Фукуока через погрози з його комп’ютера про бомбу у школі.

Згодом поліція виявила у комп’ютері Кітамура «троянський» вірус, з чого стало зрозуміло, що систему інфіковано. Поліція припускає, що перший контакт з хакером відбувався після того, як Кітамура завантажив софт з ресурсу 2-Channel. Через декілька днів  після цього з’явились погрози про вбивство.

Зараз поліція має й інший доказ невинуватості заарештованих осіб, повідомляє Daily Mail. Хакер надіслав в офіс поліції листа зі списком імен осіб, чиї комп’ютери він інфікував вірусом. Вчора японська преса опублікувала фрагмент цього листа, наприкінці якого написано: «Дякую, що граєте зі мною. Давайте зіграємо знову».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
securitylab.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду