Євросоюз має намір створити центр по боротьбі з кіберзлочинністю

00:00,
26 Березня 2012
1046

Євросоюз має намір створити центр по боротьбі з кіберзлочинністю

00:00,
26 Березня 2012
1046
Євросоюз має намір створити центр по боротьбі з кіберзлочинністю
Очікується, що центр розпочне роботу у 2013-му році і буде частиною Європолу.

Цього тижня Європейська комісія внесе пропозицію на розгляд країн-членів ЄС про створення  центра по боротьбі з кіберзлочинністю. Таке рішення продиктоване підвищенням рівня кіберзлочинності у Європі.

Очікується, що центр буде створений у 2013-му році і стане структурною частиною поліцейського агентства Європол.

Головні завдання нової організації: це забезпечення координації і обмін даними між національними контрольними органами, з метою запобігання протиправних дій у веб-мережі. Центр повинен буде готувати експертів з кіберзлочинності для держав-членів ЄС.

Як повідомляє бельгійська газета Euobserver, Неллі Кроес (Neelie Kroes), комісар ЄС з цифрової політики, сказала, що восени цього року Єврокомісія розробить і оприлюднить стратегію забезпечення інтернет-безпеки

Серед кроків Європарламенту по запобіганню кіберзлочинності – це завершення розробки директиви щодо атак на комп’ютерні мережі. Згідно з нею, за продаж, вироблення і використання бот-мереж буде наступати кримінальна відповідальність.  

Хоча загальна вартість кіберзлочинності невідома, компанія McAfee (яка займається комп’ютерною безпекою) оцінює загальні збитки від діяльності кіберзлочинців у 750 млрд.євро на рік.

Подібні проекти обговорюються не лише в ЄС - зокрема, російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін нещодавно заявив, що в Росії збираються створити кіберкомандування і Фонд перспективних оборонних досліджень. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Euobserver
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду