У Росії створять кіберкомандування

00:00,
22 Березня 2012
1235

У Росії створять кіберкомандування

00:00,
22 Березня 2012
1235
У Росії створять кіберкомандування
У російському Міноборони вважають, що сфера озброєного протистояння зміщується в інформаційний простір. Нова структура буде займатися атаками на ворожі комп’ютери.

Про це заявив віце-прем’єр Дмитро Рогозін на зустрічі з представниками військової науки. Також окрім кіберкомандування може з’явитися Фонд перспективних оборонних досліджень (так званий «Російський DARPA»), такий законопроект уже представлений Володимиру Путіну.

Ігор Коротченко, голова громадської ради при Міноборони Росії, в інтерв’ю Slon.ru розповів про цілі майбутнього кіберкомандування: «Зрозуміло, що Росія не може стояти осторонь нових форм боротьби. Завдання кіберкомандування мають бути осмислені на прикладі західних структур з поправкою на нашу специфіку. Перш за все, ідеться про проведення інформаційних операцій і атак проти ворожих комп’ютерних мереж. По-друге, необхідні відповідні бойові документи, зокрема, бойові статути з проведення інформаційних операцій, які з’являться в російській армії».

Одне з першорядних завдань, за словами Ігоря Коротченка, - це добір професійних та креативних кадрів для цієї принципово нової структури. Найбільш підготовлені кадри можуть бути у ФСБ та МВС, а також у підрозділах Збройних Сил РФ, які відповідають за інформаційну роботу.

Щодо Фонду перспективних досліджень, Ігор Коротченко сказав: «Ми йдемо американським шляхом – у США існує агентство DARPA (Агентство передових оборонних дослідницьких проектів), де зокрема народився інтернет. Нам потрібно мати такий же орган при Воєнно-промисловій комісії, який зміг би координувати і фінансувати діяльність галузевих дослідницьких груп і вузькопрофільних наукових колективів в системі інститутів РАН. Отримані результати ми зможемо застосовувати як у воєнній сфері, так і в громадянській».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Эхо Москвы
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду