Євген Касперський окреслив сценарії кіберепідемії, пов’язаної з Flame

00:00,
6 Червня 2012
1409

Євген Касперський окреслив сценарії кіберепідемії, пов’язаної з Flame

00:00,
6 Червня 2012
1409
Євген Касперський окреслив сценарії кіберепідемії, пов’язаної з Flame
Голова «Лаборатории Касперского» заявив у середу на лекції в університеті Тель-Авіву про те, що наслідки кіберепідемії, пов’язані з такою потужною кіберзброєю як Flame, можуть бути схожими на постапокаліптичну картину з голлівудського блокбастеру, повідомляє Digit.

Кіберепідемія може розвиватися за двома сценаріями: тотальний інтернет-блекаут або атаки на ключові об’єкти інфраструктури, вважає Касперський.

Безпрецедентно складний та потужний вірус-шпигун нового покоління Flame «Лаборатория Касперского» виявила на близько 600 об’єктах Близького та Середнього Сходу, зокрема, в Ізраїлі та Ірані.

Атаки було спонсоровані державою, заявили аналітики «Касперського», проте достеменно невідомо якою саме.

Нова загроза, схоже, не викликає фізичних ушкоджень, однак збирає  величезну кількість конфіденційної інформації, повідомляв головний експерт «Лаборатории Касперского» зі шкідливих програм  Віталій Камлюк.

«Після того, як система інфікована, Flame починає здійснювати цілий комплекс операцій. Він перехоплює, зокрема, мережевий  трафік, робить знімки з екранів, записує аудіорозмови, перехоплює клавіатуру тощо», – пояснював він.

Як повідомив Касперський, у світу поки що немає розробленого захисту від таких потужних атак. Голова «Лаборатории» знову нагадав, що вірус – розробка урядового рівня, проте відмовився від спекуляцій на тему, який саме уряд може стояти за подібними атаками.

«Я боюся, що це тільки початок гри, і дуже скоро числена кількість країн у всьому світі в цьому переконаються. Боюся, що це буде кінцем того світу, яким ми його знаємо. На планеті так багато комп’ютерних систем, і настільки значною є наша залежність від них, що це навіть не потрібно пояснювати», – відзначив Касперський під час виступу у Тель-Авівському університеті.

У якості прикладу Касперський навів фільм «Міцний горішок-4», під час перегляду якого він, за власним зізнанням, постійно вигукував: «Навіщо ви їм підказуєте?!».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Євген Касперський, фото Kasparsky Lab
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду