Вікіпедисти працюють над створенням інтерактивної карти українських пам’яток

00:00,
26 Липня 2012
1308

Вікіпедисти працюють над створенням інтерактивної карти українських пам’яток

00:00,
26 Липня 2012
1308
Вікіпедисти працюють над створенням інтерактивної карти українських пам’яток
У рамках підготовки до конкурсу Wiki любить пам’ятки вікіпедисти працюють над інтерактивною картою пам’яток, повідомляє «Вікімедіа Україна».

Списки пам’яток, які «Вікімедіа Україна» отримує від обласних управлінь культури, доповнюються географічними координатами, котрі вказують точне місцезнаходження пам’ятки.

Координати учасники проекту шукають за допомогою Google Maps або Wikimapia. Щоденно робот аналізує списки пам’яток, і  пам’ятки, для яких координати вже проставлені, наносить на карту у формі зелених кружечків з логотипом Тулсервера – допоміжного сервера для статистичних і аналітичних підрахунків

Як повідомляється у блозі конкурсу, станом на 25 липня координати встановлено вже для 1584 українських пам’яток, переважно Києва та Одеси – саме в цих містах учасники україномовної Wikipedia узялись за підготовку найактивніше.

Захід України поки що представлений лише поодинокими позначками у Львові, Кам’янці-Подільському, центр – у Жмеринці і Козятині, а південь – в Євпаторії і Судаку.

Мешканці інших міст також запрошуються долучитися до проекту і допомогти своєму місту бути представленим на карті пам’яток України.

Для порівняння, Польща вже має 6 155 пам’яток з координатами, Нідерланди – 61 440 пам’яток.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
WLM
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду