В уанеті з’явився рейтинг найбільш «ефективних» авторів української Wikipedia

00:00,
24 Липня 2013
1436

В уанеті з’явився рейтинг найбільш «ефективних» авторів української Wikipedia

00:00,
24 Липня 2013
1436
В уанеті з’явився рейтинг найбільш «ефективних» авторів української Wikipedia
В Україні створено сервіс wiki.ukrface.org. На ньому публікується рейтинг людей, котрі своїм редагуванням української Wikipedia приносять сайту нійбільшу кількість переглядів. Про це 23 липня повідомляє «Вікімедіа Україна».

За даними «Вікімедіа Україна», українська Wikipedia вже 4-й місяць посідає серед версій енциклопедії іншими мовами перше місце за темпами зростання популярності. Організація також відзначає зростаючу активність авторів – правки в українську енциклопедію вносять кожні 10 секунд. Щоб визначити, чиї старання приносять найбільше переглядів, було створено сервіс wiki.ukrface.org.

Рейтинг wiki.ukrface.org дозволяє дізнатися, скільки сторінок Wikipedia було переглянуто протягом місяця завдяки внеску конкретного автора. Ресурс містить як загальну «Стіну слави» – перелік «найефективніших» авторів за весь період існування української Wikipedia, так і список «найефективніших» авторів місяця.

«Цей сервіс є унікальним і не має аналогів у світі. Всі існуючі дотепер рейтинги не робили комплексної оцінки внеску автора, а враховували лише кількість редагувань, кількість створених сторінок, сумарну кількість доданих автором символів. Я вирішив, що цікаво буде дослідити, які автори є найефективнішими, тобто приносять Wikipedia найбільшу кількість переглядів», – розповів розробник сервісу Андрій Ільків.

Кожен автор може побачити, як його робота вплинула на відвідуваність енциклопедії. Рейтинг дозволить не просто стимулювати користувачів писати нові статті і редагувати існуючі, але й робити це якісно – щоб популярність української Wikipedia продовжувала зростати, підкреслюють у «Вікімедіа Україна».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Post.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду