Українська Wiki продовжує співпрацю з вищими навчальними закладами

00:00,
8 Листопада 2012
1396

Українська Wiki продовжує співпрацю з вищими навчальними закладами

00:00,
8 Листопада 2012
1396
Українська Wiki продовжує співпрацю з вищими навчальними закладами
Українська енциклопедія налагоджує співпрацю з Переяслав-Хмельницьким державним педагогічним університетом імені Григорія Сковороди.

Про перспективи співпраці української Wiki, Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди та Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» розповів на всеукраїнському історико-культурологічному форумі «Сікорські читання» голова правління ГО «Вікімедіа Україна» Євген Букет, повідомляє «Вікімедіа Україна».

Така співпраця, зокрема, може бути розгорнута через вікіекспедиції, фотоконкурс «Wiki любить пам’ятки», а також запровадження редагування Wikipedia в навчальний процес педагогічного вузу.

Інтеграція сучасних інформаційних технологій у навчальний процес, за словами ректора Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди Віктора Коцура, є одним з пріорітетних завдань.

Проректор з наукової роботи Сергій Рик запевнив, що угоду про співпрацю вищого навчального закладу з ГО «Вікімедіа Україна» буде розглянуто на найближчій вченій раді. Сам проект типової угоди вже надіслано до ректорату вишу.

Українська Wikipedia вже має досвід співпраці з вишами країни. Так, наприкінці травня енциклопедія оголосила про співпрацю з Харківським національним університетом імені Каразіна. 

Угода, укладена між університетом та «Вікімедіа Україна», передбачала написання статей до української Wiki студентами та аспірантами університету – замість навчальних рефератів.

У квітні в Сумському держуніверситеті відбулася презентація «Українська Wikipedia: як долучитися до спільної справи». Студентів та викладацький склад вишу ознайомлювали з можливостями енциклопедії, чинними проектами фонду «Вікімедіа Україна», а також розробкою моделей співпраці, які сприяли б створенню контенту для проектів «Вікімедіа» студентами і науковцями університету.

Також Сумський державний університет став першим навчальним закладом, котрий уклав з «Вікімедіа Україна» меморандум про співпрацю.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
S-Trip
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду