Google Україна продемонструє старовинні карти європейських міст

00:00,
19 Лютого 2013
7282

Google Україна продемонструє старовинні карти європейських міст

00:00,
19 Лютого 2013
7282
Google Україна продемонструє старовинні карти європейських міст
Український підрозділ Google представив масштабне оновлення проекту «Карти міст», повідомляється у Google Blog.

Проект «Карти міст» реалізує львівський Центр міської історії Центрально-Східної Європи за технічної підтримки Google Україна. Проект дозволяє досліджувати старовинні карти та плани міст.

Як відзначає Google, одним з перших кроків на шляху до створення проекту була публікація у 2008 році за допомогою технології Google Maps API першого плану Львова з колекції Ігоря Котлобулатова, а також отримання дозволу на оцифрування карт з колекцій Австрійської національної бібліотеки.

За роки діяльності компанії вдалося налагодити партнерські зв’язки з іншими організаціями України та Польщі, завдяки чому команда проекту зібрала колекцію старовинних планів та карт різних міст. Однак наймасштабніше оновлення проектної бази відбулося наприкінці 2012 року.

Керівник проекту «Карти міст» Сергій Терещенко відзначає: команда поставила собі за мету зробити загальнодоступними копії старовинних планів міст центральної та східної Європи, що дозволить користувачам бачити, як з часом змінювалася панорама міста.

Зараз на сайті проекту опубліковано 16 колекцій із 107 старовинними архітектурними планами 26 розташованих на території сучасної України і Польщі міст.

Одним з головних досягнень проекту є зібрання найбільшої онлайн-колекції планів міста Львова. Крім цього, команді вдалося зібрати унікальні плани, зокрема, Галича, Івано-Франківська, Чернівців, Тернополя і Луцька. Зібрані плани датуються періодом від 15 до 20 сторіччя.

У січні 2013 року на сайті опубліковано нові плани з колекції картографії Відділу рукописних, стародрукованих та рідкісних книг імені Ф.П. Максименка Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка. Як очікується, незабаром на сайті з’являться і плани з колекції Центрального державного історичного архіву Львова.

Проект «Карти міст» є некомерційним, оцифровані плани публікуються після отримання дозволу від партнерів, які є власниками прав на ці документи. Детальніше про авторські права на репродукції планів можна прочитати тут.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Львів на плані 1934 року. Фото: Google Blog.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду