Російська аудиторія соцмереж частіше за все використовує нецензурні висловлювання у ВКонтакте [дослідження]

00:00,
8 Серпня 2012
991

Російська аудиторія соцмереж частіше за все використовує нецензурні висловлювання у ВКонтакте [дослідження]

00:00,
8 Серпня 2012
991
Російська аудиторія соцмереж частіше за все використовує нецензурні висловлювання у ВКонтакте [дослідження]
Лаються російські користувачі частіше за все у ВКонтакте, проте у західних соцмережах  – незважаючи на літературну мову – більше агресії та цинізму. Результати дослідження комунікаційної групи «Византия» публікує «РБК Daily».

ВКонтакте є основною соціальною мережею для 36,5% російських користувачів, «Одноклассники» – для 32,6%, Facebook – для 14,4%, Twitter і «Мой мир» – для 10%.

При цьому культура спілкування у ВКонтакте поступається Facebook i Twitter – у той же час у західних соціальних мережах користувачі більше виявляють агресію та цинізм, свідчить дослідження поведінки користувачів від «Византии».

На тисячу слів у ВКонтакте припадає 17,2 нецензурних. Менше користувачі лаються у «Моем мире» (16,3 слів) та «Одноклассниках» (15,4 слів) та Twitter (15,5 слів).

Найбільш літературною мовою російські користувачі спілкуються у Facebook, де на тисячу слів припадає 12,8 нецензурних. Крім того, аудиторія Facebook характеризується більш широким словниковим запасом, свідчить дослідження. Користувачам проектів ВКонтакте та «Мой мир» достатньо словникового запасу у менше ніж 2 тис. слів.

Найбільш агресивними та цинічними серед російських користувачів соцмереж є столичні користувачі Facebook.

Дослідники зауважують, що у всіх соціальних мережах більше половини користувачів – жінки. Найбільш «чоловічою» виявилася соціальна мережа Facebook: у ній 46,3% користувачів – чоловіки, 53,7% жінки.

Дослідження комунікаційної групи «Византия» проводилося серед 2 тис. російських користувачів соціальних мереж віком від 16 до 60 років, серед них 500 мешканців Москви і 1,5 тис. проживають у регіонах.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Blogwebdesigner
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду