Google: пошукова система майбутнього розуміє людину

00:00,
11 Серпня 2012
2497

Google: пошукова система майбутнього розуміє людину

00:00,
11 Серпня 2012
2497
Google: пошукова система майбутнього розуміє людину
Google Inc. уявляє пошукову систему майбутнього як таку, що розуміє не тільки слова – а й те, що має на увазі людина. Крім цього, вона може розмовляти з користувачем і видавати дані з його особистого життя, а на лише зі світового павутиння, пише The New York Times.

Корпорація продемонструвала декілька кроків, зроблених задля того, щоб «всезнаюча» пошукова  система стала реальністю. Зокрема, новий інструмент – голосовий пошук, схоже, перевершує запропонований Apple персональний голосовий  помічник Siri, і  робить Google кориснішим. Однак деякі з інновацій, наприклад, включення у пошукові результати даних з електронної пошти, можуть викликати неоднозначну реакцію користувачів, стурбованих втручанням в їхнє приватне життя.

Спілкуючись з журналістами у Сан-Франциско, старший віце-президент Google Аміт Сінгал  (Amit Singhal) назвав ці нові інструменти «першими кроками у створенні справді універсальної пошукової системи із застосуванням штучного інтелекту».

Включення до пошукових результатів даних з електронної пошти Google поки що випробовує в режимі бета-тесту, до якого долучається обмежена кількість користувачів.

Скажімо, Google стверджує, що хоче мати можливість побачити у вхідних повідомленнях вашої поштової скриньки інформацію про ваші плани відвідати ресторан. Їхати туди годину. Тож він попереджає вас, що рух напружений, –  і вам потрібно вирушити раніше.

Це – послуга з Google Now, який корпорація впровадила у червні. У кінцевому підсумку планується також включити до пошукових результатів особисту інформацію з таких служб, як Google Docs і Google Drive.

Google знає, що нові методи можуть  викликати стурбованість щодо  недоторканності приватного життя. З цією проблемо корпорація  зіштовхувалася у минулому, коли  випробовувала винятково зі своїми співробітниками нові  системи – такі, як невдалий проект Buzz.

Саме тому Google Inc. спочатку пропонує вдосконалену пошукову систему мільйону користувачів, які входять у g.co/searchtrial. Компанія підкреслює, що користувачі можуть вийти з системи у будь-який момент, або ж просто вийти з електронної пошти. Крім цього, усі пошуки зашифровано.

«Ми знаємо, що повинні діяти дуже обачно, – зауважує Сінгал. – Однак це – дуже корисні речі. Йдеться про послуги, які  ми повинні надавати нашим користувачам. Тільки у такий спосіб ми можемо створити пошукову систему  майбутнього, яка потрібна усім нам».

Під час технічної демонстрації голосового пошуку представник керівництва корпорації ставив Google усні запитання щодо погоди та пошуку в картах, а також менш зрозумілі – про  заробітну плату бейсболіста, відео з квантової фізики. Однак пошукова система щоразу відповідала доброзичливим голосом.

Зрештою, Google Inc. продемонструвала останні оновлення Knowledge Graph,  щоб показати реальні речі і зв’язки між ними. Скажімо, задаєте у пошуку слово «Сутінки» (Twilight): з’являється інформація про фільм та посилання на акторів, які заграли у ньому головні ролі, – Крістен Стюарт (Kristen Stewart) та Роберта Паттінсона (Robert Pattinson).

Google представила також вражаючі статистичні дані.  В єдиному реєстрі пошукової системи налічується  30 трильйонів адрес.  Щодня Google сканує 20 млрд. веб-сторінок, а щомісяця здійснює 100 млрд. пошуків.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Search Engine
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду