«Репортери без кордонів» і Google оберуть кращого громадянського журналіста року

00:00,
28 Лютого 2013
1373

«Репортери без кордонів» і Google оберуть кращого громадянського журналіста року

00:00,
28 Лютого 2013
1373
«Репортери без кордонів» і Google оберуть кращого громадянського журналіста року
Переможця нагороди «Репортерів без кордонів» (RSF) і Google визначатимуть користувачі інтернету, повідомляється на сайті медіаорганізації.

Напередодні Всесвітнього дня боротьби із цензурою в інтернеті «Репортери без кордонів» і Google оголосили про проведення конкурсу на визначення кращого громадянського журналіста 2013 року.

З 2008 року цією нагородою відзначають журналістів, блогерів, активістів за видатний внесок у розвиток свободи слова в інтернеті.

У 2013 році лауреата премії вперше обиратимуть інтернет-користувачі. Проголосувати за того чи іншого кандидата можна буде до 5 березня. Переможця буде оголошено 7 березня.

12 березня, у Всесвітній день боротьби із цензурою в інтернеті, переможця запросять на церемонію вручення нагороди у штаб-квартирі Google в Парижі.

Дев’ять номінантів на здобуття нагороди висунули «Репортери без кордонів». «Ми вибрали постачальників онлайн-новин та інформації, котрі відзначилися журналістськими розслідуваннями, проектами та іншими ініціативами, – зауважують у RSF. – Вони сприяли утвердженню свободи інформації в інтернеті і можуть надихнути коллег, громадянських журналістів у всьому світі».

Цьогорічні номінанти: Ітсманія Пінеда Платеро (Itsmania Pineda Platero), Гондурас, Шейх Фаль (Sheikh Fall), Сенегал, Умару Мохамед Ламін  (Oumarou Mohamed Lamine), Малі, Сурен Газарян, Росія, Мурат Тунгішбаєв (Murat Tungishbayev), Казахстан, Ассен Йорданов (Assen Yordanov), Болгарія, Хуїн Нгок Чень (Huynh Ngoc Chenh), В’єтнам, Мосирін (Mosireen), Єгипет, Шива Назар Ахарі (Shiva Nazar Ahari), Іран.

У 2010 році нагороду отримала іранська феміністська Change for Equality, у 2011-му – засновники туніського колективного блогу Nawaat, у 2012-му – медіацентри місцевих координаційних комітетів Сирії.

«Нині доступ до інтернету мають 2 мілрд людей. Однак для третини з них він не є відкритим через урядову цензуру, фільтрацію та відстеження контенту, – наголошують «Репортери без кордонів». – Близько 180 громадянських журналістів, блогерів та інших активних інтернет-користувачів скніють у в’язницях через свою діяльність у світовому павутинні».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: «Репортери без кордонів».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду