CNN оголосила ТОП-10 ньюзмейкерів 2012 року

00:00,
24 Грудня 2012
1450

CNN оголосила ТОП-10 ньюзмейкерів 2012 року

00:00,
24 Грудня 2012
1450
CNN оголосила ТОП-10 ньюзмейкерів 2012 року
Башар Асад став ньюзмейкером #1 року, що минає, вважають у CNN.

До списку увійшли державні діячі, політики, зірки яких зійшли чи вже згасли, музиканти та спортсмени. Перше місце у рейтингу CNN посів Башар Асад (Bashar Al-Assad), який «лишається президентом Сирії, незважаючи на криваву громадянську війну, що розпочалася з повстання у березні 2012 року».

На другому місці – перший демократично обраний президент Єгипту, колишній політичний в’язень, Мухаммед Мурсі (Mohamed Morsi), «перші  півроку перебування якого при владі суперечливі»  й пов’язані з «масовими протестами й насильством».

Третю сходинку посів Бо Сілай (Bo Xilai)  – відомий діяч КПК, який через причетність його дружини до вбивства британського бізнесмена Ніла Хейвуда (Neil Heywood) і пов’язаний з цим гучний скандал потрапив у немилість і залишив політичну арену.

Четверте місце посів новий лідер китайської правлячої Компартії Сі Дзінпін (Xi Jinping).  Оскільки за даними Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), Китай у найближчі чотири роки може обігнати за обсягом економіки США, протягом свого 10-річного керівництва він має шанс стати «найвпливовішою людиною у світі», відзначає CNN.

На п’ятій сходинці опинився ватажок так званої Армії спротиву Господа (Lord's Resistance Army) Джозеф Коні (Joseph Kony), який упродовж понад двох десятиліть  викликав жах в Уганді і в Центральній Африці. Це сталося  завдяки  документальному фільму, що протягам тижня мав 74 млн. переглядів на You Tube. 

Другу п’ятірку відкриває 15-річна пакистанська школярка Малала Юсафзай (Malala Yousafzai), яка кинула виклик талібам, вела кампанію за освіту для дівчат і стала жертвою замаху на її життя.

За нею – 34-річний південнокорейський репер Psy (повне ім’я – Парк Дже Санг (Park Jae Sang), який «увірвався на світову арену піснею Gangnam Style, котра стала найпопулярнішим відео усіх часів на You Tube, єдиним, що має понад мільярд переглядів на сайті.

Далі – винуватець катстрофи   люксового круїзного судна  Costa Concordia  італійський капітан Франческо Скеттіно (Francesco Schettino), а  на сходинку нижче – бразильський  параолімпійський атлет Алан  Олівейра (Alan Oliveira), який виграв золоту медаль на Олімпіаді в Лондоні, перемігши славетного південноафриканця Оскара Пісторіуса (Oscar Pistorius).

На десятому місці – лідер бірманської опозиції, лауреатка Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі (Aung San Suu Kyi), яка під час правління військового режиму 15 років поспіль перебувала під домашнім арештом.

ТОП-10 ньюзмейкерів укладено на  основі підрахунку голосів понад 24 тис. глядачів телемережі, вони обирали кандидатів з шортлісту, який підготували журналісти CNN. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду