Які ролі ми граємо у соцмедіа? [інфографіка]

00:00,
11 Червня 2012
1315

Які ролі ми граємо у соцмедіа? [інфографіка]

00:00,
11 Червня 2012
1315
Які ролі ми граємо у соцмедіа? [інфографіка]
Аналітики РІА «Новости» дійшли висновку, що контент соціальних мереж генерують дев’ять типів користувачів. Результати свого аналізу інформагентство оформило у вигляді інфографіки.

Аудиторія соціальних мереж, згідно такої класифікації, ділиться на активну та пасивну. До пасивної входять власники неактивних акаунтів, забанені боти, а також так звані «луркери» – користувачі, котрі переглядають матеріали, проте не коментують їх, вони використовують власні акаунти лише для перегляду чужого контенту. Луркери складають більшу частну аудиторії соцмереж.

До активної аудиторії можуть бути включені такі категорії як «творці», «лідери думок», «модератори», «звичайні коментатори», «провокатори», «тролі», та «активні боти».

Творці – генератори оригінального контенту та дискусій навколо нього, спеціалісти у певній тематиці. Лідери думок зазвичай направляють дискусію у потрібне русло, їхня думка є авторитетною для інших учасників спільноти.

Модератори, відповідно, слідкують за дотриманням правил спільноти, звичайні коментатори рідко створюють власний контент, проте на них тримаються дискусії навколо існуючого контенту.

Провокатори цілеспрямовано піднімають гострі теми, однак нерідко використовують компромат та направдиву інформацію. Тролі засмічують дискусію, переводять її у неконструктивне русло, пишуть безсмістовні або/та агресивні пости.

Активні боти – псевдо-користувачі, котрі імітують діяльність людини у мережі, проте не належать конкретній особі. Розсилають спам, рекламують певний контент, збирають інформацію у автоматичному режимі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Christopher Elliot
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду